sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Huhtikuu on kuukausista julmin


Huhtikuu on kuukausista julmin, se työntää
sireenejä kuolleesta maasta, sekoittaa
muiston ja pyyteen, kiihoittaa
uneliaita juuria kevätsateella.
~ T.S. Eliot: Autio maa ~

Maaliskuu on takana ja nyt on ihan oikeasti kevät, kevät, kevät! Lenkkeilykausi on korkattu, aurinko paistaa ja lumi sulaa. Hymy on herkässä vaikka takatalvi yrittikin kokeilla hermojani... Kevään tullen tekee mieli myös kokeilla jotain uutta ja päädyinkin vähän yllättäen väsäämään blogilleni Facebook-sivut, toivottavasti tämä on kätevä tapa linkittää postauksia ja vaikka turista lisää kirjoista!

Maaliskuun luetut 

Sivumäärissä mitattuna luin 6192 sivua, poislukien sarjakuvat. Luettuja kirjoja kertyi 16 kpl. Kuukauteen mahtui paljon hyviä sivuja,  mutta Top 3 taitaa koostua Claire Dedereninin Elämäni asennoista, Julie Orringerin Näkymättömästä sillasta ja Abel Lansacin piirtämästä Ulkoministeriöstä. Aika erilaisia teoksia kaikki kolme, mutta ehdottomasti suosittelemisen arvoisia. Lisää tällaisia lukukuukausia!

Trappin perhe / Maria Augusta Trapp
Hormonien sota: miksi miehet eivät kuuntele eivätkä naiset osaa lukea karttaa / Allan & Barbara Pease
Elämäni asennot: mitä jooga minulle opetti / Claire Dederer
Supersized : Strange tales from a fast-food culture / Morgan Spurlock, Lukas Ketner, Jeremy Barlow
Kuolleiden lelujen kesä / Antonio Hill
Verkko / Jonathan Kellerman
Laitos / Simon Lelic
Eva Braun: elämä Hitlerin kanssa / Heike B. Görtemaker
Linnut ja meret / Ville Tietäväinen
Teräsleijona / Ilkka Remes
The child who / Simon Lelic
Jouluihminen / Regina Rask
Yösyöttö / Eve Hietamies
American born chinese / Gene Luen Yang
Jeninin aamut / Susan Abulhawa
Näkymätön silta / Julie Orringer
Sivistyksen turha painolasti / Minna Lindgren
Ulkoministerö: diplomaattisia merkintöjä 1 / Abel Lansac, Christophe Blain
Kirottu Istanbul / Elif Shafak
Kultapoika, smaragdityttö / Li Yiyun

Maaliskuukin meni mukavasti nojatuolimatkaillen ja siksi Kaunokirjallinen maailmanvalloitus ja Ikkunat auki Eurooppaan haasteetkin etenivät, pisteitä karttui tällä kertaa Latviasta, Palestiinalaisalueista, Unkarista, Itävallasta ja Turkista. So American -haasteessa sain kerättyä viisi osavaltiota lisää ja sain ensimmäisen kategoriani täyteen.

Mitäs huhtikuussa? Ainakin suklaamunia ja lenkkikelejä! Tämän hetkisessä kirjastokasassani on ainakin eräs TV:stäkin tuttu järkäle ja vähän chick-litiäkin. Pääsiäisenä tekisi mieleni tarttua erääseen ruotsalaisdekkariin... Mitä teidän pääsiäissuunnitelmiinne kuuluu?

6 kommenttia:

 1. No oho, sinä oletkin lukenut sitten ihan urakalla! Oma saldoni kuin jäi tosiaan siihen kolmeen... :D Ja monta sellaista kirjaa sinulla luettuna, jotka minulla vielä odottavat vuoroaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, tuossa oli useampi "ohukainen" joiden lukeminen kävi sukkelasti. Onneksi kirjat harvoin karkaavat mihinkään, hyvin ehdit lukea ne myöhemminkin, sitten kun on aikaa. :)

   Poista
 2. Mahtava lukulista! Minäkin luin Simon Lelicin kirjan, Laitos ja tykkäsin tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna. Mainio nikki sinulla! Laitos oli aika mielenkiintoinen ajatusleikki...

   Poista
 3. Olet taas lukenut hurjasti, vau! :) Tällä kertaa en olekaan lukenut lukemistasi kuin puolikkaan kirjan; Kultapoika, smaragdityttö on minulla edelleenkin kesken.

  Ja nyt huomaan että olet jo ehtinyt lukea Kuolleiden lelujen kesän. Kirja kiinnostaa (jo pelkän tapahtumapaikkansa vuoksi <3), käynkin nyt silmäilemässä mitä olet siitä pitänyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara, maaliskuu oli tosiaan oivallinen lukukuukausi ja listalle osui tällä kertaa monta hyvää kirjaa. Odottelenpas innolla mitä pidät Kultapojasta ja Kuolleiden lelujen kesästä.

   Poista