sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Ulkoministeriö: diplomaattisia merkintöjä 1 / Abel Lanzac, Christophe Blain

Kirjainten virran Hannalle kiitos loistavasta sarjakuva-vinkistä, nautin nimittäin hirmuisesti Ulkoministeriö-kirjasta!

Kirjan keskiössä on nimensä mukaisesti ulkoministeriö ja sinne puheenkirjoittajaksi palkattu nuori mies. Puheenkirjoittajan työ vain ei ole ihan yksinkertaista, sillä kaikkia olisi pyrittävä miellyttämään ja itse ministeri vasta melkoinen tapaus onkin! Kirjan itseoikeutettu tähti onkin juuri ministeri, joka selkeästi onkin elämää suurempi ja varsin hulvaton hahmo. Ministeri on kiihkeä ja energinen hahmo, jonka visiot ovat melkein tavallisen tallaajan käsityskyvyn ulkopuolella. Blain piirtääkin hänet usein muita suuremmaksi ja korostaa hänen liikkeitään mm. vauhtiviivoin. Blainin piirrostyyli antoikin todella hyvän käsityksen tilasta ja liikkeestä, voisin mainiosti kuvitella tämän sarjakuvan myös animaatioelokuvaksi!

Mielenkiintoa kirjaan tutustumiseen lisäsi se, että Abel Lansac (salanimi) on aiemmin työskennellyt Ranskan ulkoministeriön virkamiehenä. Utelias bloggaaja harmittelikin tietämättömyyttään Ranskan poliittisesta pelikentästä, uskoisin että maan politiikkaa paremmin tunteva saattaisi saada kirjasta vielä enemmän irti. Voin myös kuvitella että ministeriössä on arvuuteltu Lansacin henkilöllisyyttä kiivaasti!


Ulkoministeriön 2 osa on jo ilmestynyt Ranskassa, joten nyt vain hartaasti odotellaan uutta suomenkielistä kirjaa... Christophe Blainilta on ilmestynyt myös Maalari ja merirosvo -sarja, johon tekisi mieleni seuraavaksi tutustua. Tämä kirja oli niin mainiota luettavaa, että se menee ehdottomasti Suosikit-kategoriaani ja saatanpa ostaa sen ihan omiinkin kokoelmiin!


WSOY, 2012
Sivuja: 98
Alkuteos: Quai d'Orsay
Kirjasta lisää:  Kirjainten virrassa

4 kommenttia:

 1. Ihanaa että muistutit tästä, jotenkin oli jäänyt laittamatta ylös, vaikka ehdottomasti haluan tämän lukea, nyt vielä innokkaammin! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli niin hulvaton lukukokemus ettei voi kuin suositella. Luulen että tykkäisit, joten vaan sarjishyllylle!

   Poista
 2. Minäkin kiitän muistutuksesta, pitää etsiä tämä vaikka kirjastosta! Kehusi vakuuttavat. :)

  VastaaPoista