maanantai 30. huhtikuuta 2012

Keltainen toukokuu, mikset sä jo tuu...

...oon turhaan odottanut tuulta lempeää.

Tänä vuonna huhtikuu tuntui aika raskaalta, syynä varmaankin oli pääsiäisen tienoilla alkanut sairastelu, joka onneksi nyt näyttää loppuneen. Viime päivien auringonpaiste ja lämpö on muutenkin antanut uutta energiaa niin että viikonloput ovat kuluneet ihan siivillä kevätsiivouksen ja pihan laittamisen kanssa. Yrtit ovat itämässä ja pieniä lehdensilmuja näkyy siellä sun täällä - ihanaa!

Olen myös yrittänyt blogin puolella tehdä pieniä nopeuttavia toimenpiteitä, toivottavasti ne purevat ja selailu sujuu nopeammin! Ensi kuussa taitaa olla 300. postaukseni aika ja lukijoitakin on tullut monta lisää, hei vaan teillekin!

Luetuksi tuli 6929 sivua ja 17 kirjaa, joista yksi oli sarjakuva, tämä taitaa olla blogin aikainen lukuennätykseni! Kuukauden mielenkiintoisimmiksi lukukokemuksiksi taisivat muodostua sukulaiseni sukutarina, Amy Tanin omaelämäkerrallinen teos ja Martinin koukuttava Kuninkaiden koitos.

Huhtikuussa sain loppuun myös elämäni ensimmäisen kimppaluvun, Kirjavan kammarin luotsaaman Susipalatsi-sunnuntain. Vaikka Susipalatsi ei ehkä oikein kimppalukukirjaksi taipunutkaan, niin kokemus oli silti kiinnostava mielenkiintoisine keskusteluineen. Ja Susipalatsin jatko-osahan ilmestyy englanniksi toukokuussa, se täytynee napata lukulistalle mukaan.

Huhtikuun luetut:

Haasteiden osalta huhtikuu oli So American -painotteinen, sain jokusen kategorian täyteen ja osavaltioita on kasassa nyt 14 kpl. Maailmanvalloitus sen sijaan eteni hitaammin, tässä kuussa käytiinkin vain Romaniassa ja Albaniassa.

Ensi kuussa jatkan ainakin Tulen ja jään laulun parissa, tämä kirjasarja on sen verran koukuttava että luulenpa joutuvani kahlaamaan sen julkaistut osat ihan kerralla läpi, eli kolme tiiliskiveä olisi vielä luettava. Eihän tässä muuten mitään valittamista, mutta olen muutamana aamuna ollut myöhästyä bussistani kun olen uppoutunut Westerosin menoon liikaa... Ja mammuttien lukemisen ohella pitäisi vielä ehtiä vähän treenata juoksuakin, sillä Naisten kymppi häämöttää jo. Kivaa!

Aurinkoista Vappua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Huh, oletpa ollut ahkera! Minulla kimppaluku tökkii, vielä 70 sivua jäljellä. Tänään tai viimeistään huomenna, lupaan!

  Oikein aurinkoista vappua ja toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on lukuisia kuukausia, tämä taisi olla sellainen.¨

   Minä en tainnut oikein osata kimppalukea, Susipalatsi jotenkin menetti jännitteensä kun pidin muutaman viikon taukoja sen parista. Mutta kiva kokemus silti!

   Hauskaa Vappua sinnekin päin!

   Poista
 2. Melkoinen lukusaldo! Itselläni on ollut hyvin hidasta lukemisen suhteen, jospa tämä lukutukos alkaisi avautumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se lukutukos sieltä aukeaa, omia aikojaan. Itse tuskailen juoksutukoksen kanssa, pitäisi löytää ilo ja rytmi siihenkin ja niinhän se tietysti menee pakolla solmujen aukaisemisesta ei seuraa muuta kuin tiukempi solmu. :)

   Poista
 3. Olet kyllä varsinainen ultralukija! Huuh. Ihana, kun vielä bloggaat kaikista kirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, ihan ilokseenhan sitä lukee. Labour of love, you know...

   Poista