sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Linnut ja meret / Ville Tietäväinen

Sain Linnean blogista vinkin tutustua Ville Tietäväisen aikaisempaan tuotantoon ja kas, kirjastosta löytyikin kappale Linnut ja meret -sarjakuvaa. Tässä vuonna 2003 ilmestyneessä teoksessa on sama upea piirrostyyli ja herkkyys pienille ja silti niin suurille tarinoille.

Tällä kertaa Tietäväinen liikkuu Hongkongissa. Kirja koostuu kahdesta tarinasta, jotka hetken ajan leikkaavat toisiaan. Kirjan runkona toimii tarina Simon ja Katiesta, kahdesta nuoresta aloittamassa elämäänsä. Elämä Mong Kokin pikku asunnossa vain ei lähde helposti liikkeelle...

Tietäväisen kuvan jälki on hämmästyttävää. Albumin sivut on rytmitetty eri kokoisilla kuvilla, joskus maisemalla tai vaikkapa lähikuvalla kirjeestä. Se herättää sarjakuvan eloon aivan tavalla. Kirjaan kulutettujen työtuntien määrä lienee huimaava ja se näkyykin mm. yksityiskohdissa.

Kirjan tarinat ovat liikuttavia, mutta silti tämä kirja häviää Näkymättömille käsille, joka tosin olikin melkoinen tajunnanräjäyttäjä. Molempien kirjojen piirrosjälki on uskomattoman kaunista, mutta kenties Näkymättömien käsien tarina on silti vahvempi ja kokonaisempi ja ennen kaikkea samaistuttavampi, ovathan espanjalaiset tomaatit alati läsnä lähikaupoissamme... Suosittelen silti ehdottomasti lukemaan Linnut ja meret ja jään malttamattomana odottamaan mitä Tietäväinen tekee seuraavaksi!Tammi, 2003
Sivuja: 117
Kirjasta lisää: Kujerruksia

4 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa! Piirrosjälki näyttää tosiaan aivan upealta tässäkin teoksessa. Hmmm, muistaisinkohan mäkin etsiä tätä kirjastosta... Kiitos kiinnostavasta kirjavinkistä joka tapauksessa! (Myös Linnealle. :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kirjaston hyllyssä oli jopa kaksikin kappaletta odottelemassa, mutta enpä ollut huomannut niitä ennen kuin Linnea bloggasi sarjakuvasta.

   Tietäväisen kuvat ovat kyllä mielettömän kauniita. *huoh*

   Poista
 2. Oi että, mukava että pidit. Selvästi kyllä näkee, että Tietäväinen on kehittynyt tarinankertojana, sillä Näkymättömät on tosiaan tarinaltaan ehjempi. Mutta tuo Tietäväisen jälki on tosiaan upeaa, olisi hienoa saada vaikka joku hänen maisemakuvansa seinälle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut ja meret jotenkin hajosi sen toisen osansa aikana vaikka haikean kaunis kertomushan sekin oli. Mutta se kynän jälki on kyllä todella kaunista, moni ruuduista olisi kelvannutkin tauluksi... Pehmeää ja herkkää.

   Poista