torstai 12. syyskuuta 2013

Leijonakuningas / Harri Nykänen

Uusiin kotimaisiin kirjailijoihin tutustuminen jatkuu dekkarilla, nyt luin ensimmäistä kertaa Harri Nykästä. Leijonakuningas on uunituore teos Nykäsen Ariel Kafka -sarjasta, jonka pääosassa on suomalainen poliisikomisario. Tällä kertaa tosin lisämausteena on päähenkilön juutalaisuus, mikä onkin ihan virkistävää vaihtelua. Koska taaskin aloitin kirjasarjan lukemisen ihan väärästä päästä, ovat Arielin aiemmat vaiheet minulle hämärän peitossa, mutta onneksi kirja toimi hyvin myös itsenäisenä teoksena.

Kun vihattu ja rakastettu Jimmy Boy Aro, keltaisen lehdistön lööppikuningas, maailman vahvin mies, Sumuisten vuorten gorilla, Sikaniska tai Leijonakuningas, löytyy kotoaan kuolleena, saa Ariel Kafka pähkinän purtavakseen. Oliko ennen päihdeongelmistakin kärsinyt Jimmy Boy tehnyt itsemurhan vai avittiko joku? Oliko joku ollut huolissaan räväkän miehen puuhaamasta tosi-tv -ohjelmasta jossa Jimmy Boy lupasi tuulettaa kunnolla?

Ihan ensimmäiseksi: sain Jimmy Boy Arosta vahvat Tony Halme -vibat vaikka toki eroavaisuuksiakin löytyy. Varsinaisen rikosjutun lisäksi Nykänen pui kirjassan myös maailman pinnallisuutta, julkisuuden hienoja miehiä, jotka eivät kauniin kuorensa alla olekaan niin puhtoisia, maailmaa jossa melkein mikä on tahansa on kaupan ja mediaa etsii vain seuraavaa kohu-lööppiä - mielenkiintoisia ja ajankohtaisiakin teemoja. Oma lukunsa on myös komisario Kafkan oma yksityiselämä, josta sieltäkin löytyy vääntöä.

Kokonaisuutena Leijonakuningas oli positiivinen, viihdyttävä ja nopealukuinen kokonaisuus, jota jälleen kerran maustoivat mukavasti tutut tapahtumapaikat. En kuitenkaan hullaantunut Kafkaan, sillä vaikka Leijonakuninkaassa sinänsä olikin ihan mukavasti toimintaa, mutta se koukuttava kipinä jäi tällä kertaa puuttumaan ja myös loppuratkaisua on en ehkä ole valmis ihan purematta nielemään. Mutta kyllä, voisinpa hyvinkin tutustua myös sarjan aiempiin kirjoihin. Olen utelias...

"Jimmy maailman vahvin
Jimmy uusi mestaruuden
Jimmy romutti avouautonsa
Jimmy nai mustan kaunottaren
Jimmylle pikaero
Jimmyn ja Dodon kuuma yö
Jimmylle syyte vihapuheesta
Jimmyn ja Dodon salahäät
Jimmy ja Dodo erosivat
Jimmy sairaalaan yliannoksesta
Jimmy herätyskokouksessa
Jimmylle oma tosi-tv -ohjelma"

PS. Muista kirjabloggaajien ja Suomen Pakolaisavun lukutaitokampanjaa, lahjoittaa voit 13.9 saakka ja keräyssivuthan löytyvät täältä!

Crime Time, 2013
Sivuja: 198
Saatu arvostelukappaleena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti