keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Aseenkantajan kunnia: Keskilinnan ritarit osa 1 / J.S. Meresmaa

Aseenkantajan kunnia kiinnosti minua heti kättelyssä, sillä olen tykännyt J.S. Meresmaan Mifonki-sarjasta kovasti ja alan vähitellen muutenkin hurahtaa fantasiaan. Ja ritarimeininkihän on aina plussaa! Siispä nappasin Aseenkantajan kunnian Elisa Kirjan kokoelmista.

Tarinan keskiössä on kaksi miestä: Keskilinnan mahtava ja ovela ritari Jehrem ja hänen aseenkantajakseen halajava Konno. Vaikka miesten välinen kemia tuntuukin toimivan, lähettää Jehrem Konnon häpeällisesti takaisin kotiinsa. Mutta mahtavien piireissä juonitaan jotakin ja siihen tuntuu liittyvän myös Jehremin edellisen aseenkantajan, Merion, kuolema.

Ihan ensimmäiseksi haluan kiitellä Meresmaan taitavaa tekstiä. Aseenkantajan kunniassa on vaikuttavan kiihkeätunnelmaisia hetkiä ja koukuttavia juonenkäänteitä. Muutama vähän yllättävämpikin ja kiinnostavakin piirre kirjassa on mutta en halua spoilata niitä, jotka haluavat kirjan lukea.

Tarina osoittautui siis nappiostokseksi, se koukutti ja viihdytti mutta yksi miinus siinä on. Se on liian lyhyt. Minä nimittäin ahmin kirjan loppuun ja hämmentyneenä yritin tökkiä sormella puhelimesta lisää sivuja mutta niitä ei ollut. Lyhyet tarinat ovat minusta vähän harmillisia sillä minun makuuni ne loppuvat aivan liian nopeasti ja tällä kertaa minusta myös itse kertomus jäi harmillisesti auki. Vinkiksi vaan kirjailijalle ja kustantamoille, lukisin mielelläni Keskilinnan ritareista ihan kokonaisen kirjan ja luulenpa etten ole ainoa toiveeni kanssa.
"Jehrem luovii sukuhuoneiden salaisuuksien ja petosten välillä määrätietoisesti ja luontevasti. Ehkä vuosien päästäopin tuntemaan hänen tapansa ajatella ja ratkoa ongelmia. Jehremin arvoitus aukeaa minulle, hitaasti mutta vääjäämättömästi, ja pääsen näkemään vilauksen sukuhuoneiden elämästä. Vaikka sitä ei ääneen lausuta, on ritarien ja killan keskuudessa hyvin tiedossa, kuinka läheiseksi ritarin suhde aseenkantajaansa palvelusvuosien karttuessa kehittyy. Se on enemmän sääntö kuin poikkeus."
PS. Muista kirjabloggaajien ja Suomen Pakolaisavun lukutaitokampanjaa, lahjoittaa voit 13.9 saakka ja keräyssivuthan löytyvät täältä!

Osuuskumma, 2013
Sivuja: 87

7 kommenttia:

 1. Olen ymmärtänyt, että tämä on nimenomaan sarja eli jatkoa on tulossa. Voi tosin olla, että olen ymmärtänyt jotain väärin.

  Yritin itsekin tämän ostaa Elisa Kirjasta, mutta en saa ostettua, koska pitää täyttää osoitetiedot eikä sinne kelpaa muuta kuin suomiosoitteet. Todella typerää, koska kyseessähän ovat lähinnä e-kirjat, joten luulisi ettei osoitteella ole niin väliä. Mutta ei väkisin, höh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elegia, myös tuo nimessä oleva "osa 1" vähän viittaisi sarjan jatkoon. Nämä ovat varmaan makukysymyksiä, mutta itse ehkä tykkäisin siitä että saisin lukea isomman kokonaisuuden kerralla eli sitten vaikka viisi Keskilinna -tarinaa yksissä kansissa. Itse tarina oli siis mainio, kunhan nillitän ihan hölmöstä asiasta.

   Poista
 2. Totta, tarina tuntui lyhyeltä. Ihan kuin olisi annettua maistiainen ja lätkäisty perään to be continued -leima. Mutta jos jatkoa tulee, niin maltan kyllä odottaa.

  Jännää, minun ei tarvinnut mitään osoitetietoja täyttää kun loin tunnukset Elia Kirjaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minunkaan (tunnukset minulla oli jo ennestään), vaan vasta tilausvaiheessa olisi pitänyt osoitetiedot lisätä.

   Poista
  2. Reta, eiköhän me jäädä sitten odottelemaan lisää Konnoa ja Jehremiä. Kiintoisa parivaljakko!

   Poista
 3. Sattumasta näin sinun arvostelun tästä kirjasta, olin juuri miettimässä ostoa :-) Pitää nyt varmaan ostaa mutta ajattelin ostaa Elisa kirjasta e-kirjana ja nyt pitää tutkia se osoitejuttu kuin en asu suomessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emma, minä olen ihan tyytyväinen ostokseeni, tarina oli minusta hyvä. Mutta lukuahmattina kaipaisin vain vähän enemmän luettavaa, varsinkin kun se tarina on oikeasti kiinnostava. Toivottavasti osoiteasiaan löytyy ratkaisu!

   Poista