lauantai 2. kesäkuuta 2012

Naisen juoksukirja / Kirsi Valasti

Kirsi Valastin Naisen juoksukirja on teos, jonka pariin näemmä palaan säännöllisesti - tarkemmin sanottuna aina keväisin kun lenkkikausi alkaa. Kävin vuonna 2009 Valastin pitämällä juoksuluennolla ja ilokseni sain mm. hyviä vinkkejä juoksuasentooni. Kun myöhemmin törmäsin hänen kirjaansa kaupassa, lähti se oitis mukaani ja on ollut uskollinen valmentajani siitä lähtien.

Naisen juoksukirja on mielestäni melkoisen monipuolinen tietopaketti ihmiselle, joka joko haluaa aloittaa juoksuharrastuksen tai päivittää tietojaan. Valasti kertoo antaa mm. vinkkejä välineiden hankintaan ja antaa perustietoja mm. aerobisesta kestävyydestä ja sen kehittämisestä. Vaikka tietoa piisaakin, on kirjan ehdoton vahvuus kuitenkin sen harjoituksissa, kirja sisältää useamman eri tasoisen juoksuohjelman samoin kuin juoksijan tekniikkaharjoituksia, lihaskuntoa, venyttelyä, jopa juoksemista tukevia pilates-liikkeitäkin. Omat osionsa ovat saaneet myös motivaatio ja nainen juoksijana. Vaikka kirja onkin naisille suunnattu, uskoisin sen sisältävän hyvää tietoa jokaiselle asiasta kiinnostuneelle.

Minulle juokseminen on parhaimmillaan tapa rauhoittua, hyvin menneen lenkin jälkeen ajatukset ovat ikäänkuin nollautuneet ja jäljellä on vain väsynyt ja raukea lihaksista sekä hyvä mieli omasta suorituksesta. Kovinkaan orjallisesti en ole jaksanut ohjelmia seurata, juoksen mielummin sen pituisia ja -tyyppisiä lenkkejä kuin mitä päivän olotilaan sopii, sen sijaan kirjan lihaskuntoliikkeet venyttelyineen on testattu ja hyviksi koettu!

Kirsi Valasti on kestävyysjuoksija, joka pitää hallussaan alle 22-vuotiaiden naisten maratonin Suomen-ennätystä

Otava, 2009
Sivuja: 207

2 kommenttia:

  1. Tämänhän voisi tsekata! Minä nyt ainakin kuvittelen ulkoilevani enemmän sitten muuton jälkeen että josko tästä motivaatiota.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä. Minä kaivan tämän aina keväisin esiin, tsekkailen ohjelmaa ja juoksuasentoa sieltä. Juoksu on niin helppo liikuntaharrastus, sen kun vetää vaan tossut jalkaan ja painelee menemään!

      Poista