torstai 17. lokakuuta 2013

Vain pahaa unta / Aino & Ville Tietäväinen

Löysin Ville Tietäväisen upeat sarjakuvat vasta muutama vuosi sitten ja Näkymättömien käsien jälkeen olin myyty. Tietäväisen kirjathan olivat taidetta: kauniita kuvia ja vaikuttavia pieniä tarinoita. Kansien välistä ei löytynyt suuria sankaritarinoita, Tietäväisen päähenkilöt tuntuvat olevan maailman pieniä ihmisiä, sellaisia joista ei usein kirjoja laadita. Mielenkiintoista kyllä, Vain pahaa unta, jollain tapaa noudattaa tuota kaavaa sillä kyse on jälleen kerran pienen ihmisen isoista huolista. Nimittäin lapsen painajaisunista.

Vain pahaa unta kirjan ovat kirjoittaneet yhdessä Aino ja Ville Tietäväinen, isä ja tytär. Kirjaan on koottu 3 - 6 vuotiaan Ainon pahat unet, sillä "kun uni kirjoitetaan ylös, se ei esiinny enää uudestaan." Unet itsessään ovat aina kiehtoneet minua paljon ja odotukseni olivat siksikin korkealla kun kirjaan tartuin. Muistan vieläkin elävästi muutaman lapsuuteni painajaisen ja olin utelias näkemään olisiko Ainon unissa jotain samaa kuin omissani.

Vain pahaa unta on jälleen kerran kaunis teos Ville Tietäväiseltä, niin kuvallisesti kuin tunnelmaltaankin. Sillä vaikka kyse onkin painajaisista, lämmitti mieltäni seurata isän ja tyttären yhteistä projektia. Ajatus siitä, että unia kirjattaisiin yhdessä ylös ja mietittäisiin, tuntui fiksulta tavalta toimia ja pidin siitä kuinka Ainon unien maailma aukeni aikuisellekin paljon selkeämmin. Ihan napakymppi tämä kirja ei minulle ollut, luulen sen antavan enemmän pienten lasten vanhemmille. Siltikin - hienoa työtä molemmilta Tietäväisiltä!

WSOY, 2013
Sivuja: 47

2 kommenttia:

  1. Tämä on ihana kirja, ja meidän lasten suosikki ♥

    VastaaPoista
  2. Mari, minä luulen että tämä uppoaa lapsiin hienosti!

    VastaaPoista