maanantai 28. lokakuuta 2013

A user's guide to neglectful parenting / Guy Delisle

Guy Delislen sarjakuvista on tullut minulle pakollisia luettavia, niin paljon olen pitänyt miehen viiltävän nokkelista matkasarjakuvista, jotka vievät lukijansa niin Burmaan, Jerusalemiiin, Pohjois-Koreaan kuin Shenzheniinkin. Tällä kertaa kirjan aihe on kuitenkin kotoisampi sillä nimensä mukaisesti A user's guide to neglectful parenting kertoo vanhemmuudesta.

Tarinoiden, oikeastaan pienten tuokioiden, keskushenkilöinä ovat kirjailijan lapset, jotka ovat aiemmissa kirjoissa vain vilahdelleet mukana. Kirjan piirroksissa on mukana viattomuutta, aikuisen syyllisyyttä ja viiltävää rehellisyyttä, ehkä hitunen isän huonoa omaatuntoakin. En voi muuta kuin ihailla Delislen taitoja, sinänsä yksinkertaiset piirrokset pitävät sisällään paljon, tavallaan samoista kuvista on luettavissa sekä aikuisen että lapsen näkökulma. Nostan hattuani myös sille että kirjailija näyttää avoimen rehellisesti mokansa, ne kuningas-ajatukset jotka myöhemmässä tarkastelussa ovat osoittautuneet katastrofeiksi, ne tekevät sarjakuvien Delislestä inhimillisen ja aidon. Epätäydellisen ihmisen, joka kuitenkin kaikesta huolimatta yrittää tehdä parhaansa isänä.

A user's guide to neglectful parenting on mainio kirja, jonka havainnot ovat oivaltavia ja herkkiä.  Sarjakuvat saavat hymyilemään ja ajattelemaan aikuisuutta. Tätä kirjoittaessani lukemisestani on jo muutama päivä ja huomaan että kirjalla on hyvä jälkimaku. Ajatukseni palaavat kirjan sivuille lämpöisinä ja huomaan ihastelevani kirjan rakennetta ja tunnelmaa - suosittelen siis lämpimästi lukemista! (Olisiko tässä lahjaideaa isänpäiväksi??!)

Drawn & Quaterly, 2013
Sivuja: 191

8 kommenttia:

 1. Ou, eipä ole tullut koskaan mieleen tarkastaa, mitä muuta Delisle on tehnyt kuin niitä matkasarjakuvia. Minulla o niistä vielä Jerusalem lukematta, mutta kolmesta muusta olen kyllä pitänyt todella kovasti :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tessa, minä pidin Jerusalemista ja "kasvatusoppaastakin", vaikka jälkimmäinen onkin vähän erilainen luettava, ohuempikin. Deslisle on aika velmu!

   Poista
 2. Olen varannut tämän kirjastosta jo hyvän aikaa sitten, mutta kirja on edelleen hankinnassa. :/

  No, hyvää kannattaa odottaa ja postauksesi perusteella tämäkin on mainio. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maija, luulen että tämä saattaa kolahtaa perheelliselle paremmin, mutta hauska oli!

   Poista
 3. No nyt alkoi kiinnostaa! Kansikuvakin on melko kutkuttava ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villis, kansikuva antaa aika hyvin viitettä albumin sisällöstä. :)

   Poista
 4. Hauskaa, että luit tämän. Miekin joku aika sitten ja tykkäsin. :)

  Etsin myös arvioitasi parista dekkarista, mutta et ole vielä ehtinyt. Goodreadsin mukaan olet kuitenkin jo lukenut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mulla on tämä flunssa pitkittynyt mikä on johtanut siihen että luen paljn mutta en oikein jaksa kirjoitella juttuja samassa tahdissa. Jonoa pukkaa... Hammerit saan varmaan ulos ensi viikoksi. :)

   Poista