keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Kirjaterkut Tukholmasta!

Hejsan! Kävin taas jokavuotisella pyörähdykselläni Arlandan lentokentällä. Koska paluulentoni oli myöhässä, jäi minulle aikaa pyörähtää kirjakaupoissa ihmettelemässä mikä mahtaa naapurimaassa olla in. Alla englanninkielisten kirjojen Top kymppi.

Top Ten:
1. Daniel Kahneman: Thinking , fast and slow
2. John Grisham: The Racketeer
3. Jojo Moyes: Me before you
4. Chris Cleave: The other hand
5. Lee Child: A wanted man
6. Gillian Flynn: Gone girl
7. E.L. James: Fifty shades of gray
8. Michael Connolly: The black box
9. John Green: The fault in our stars
10. F. Scott Fitzgerald: The great Gatsby

John Green näyttää muuten olevan kovassa huudossa Arlandalla, sillä englannin kielisen Top kympin sijoutuksen ohella kirjan ruotsinnettu versio oli saanut kaupassa suosituksen "jos luet vain yhden kirjan, lue tämä".

Itse tulin uteliaana käännelleeksi Liza Marklundin uutta Annika Bengtzon -kirjaa, Lyckliga gatan. Tudor-höperönä hipelöin pitkään Conn Igguldenin War of the Roses -sarjan ensimmäistä kirjaa, Stormbirdiä. Teki mieli ostaa, mutta hillitsin tällä kertaa itseni koska kotona odottaa iso kasa luettavaa... Ehkä seuraavalle reissulle sitten matkakirjaksi?

2 kommenttia:

  1. Haa, top10 -listan kyyliminen on kyllä ihan parasta kaikkialla! Suosittelen tuota Kahnemanin Thinking fast and slowta ihan hirveästi, se on ollut itselläni jo ikuisuuden Kindlessä kesken, mutta ain kun luen sitä luvunkin eteenpäin, saan ihan hurjia ahaa-elämyksiä. Se on ihan oikeasti kirja joka jokaisen pitäisi lukea niin ymmärtäisi omaa ajatteluaan vähän paremmin.

    VastaaPoista
  2. Tessa, hyvä vinkki. Jäinkin vähän miettimään että pitäisikö kirjaan tutustua kun se oli kuitenkin listaykkönen ainakin Arlandalla.

    VastaaPoista