perjantai 1. maaliskuuta 2013

Heipat helmikuulle!

Helmikuu meni minulta vähän sairasteluksi enkä oikein ole päässyt nauttimaan niistä aurinkoisista pakkaspäivistä, jos niitä nyt on edes ollutkaan... Tuntuu kivalta elää jo maaliskuun alkua ja odotella talven selän taittumista. Helmikuun mielenkiintoisimpiin kirjallisiin hetkiin kuului vuosittainen Globalia-äänestys, jonka tuloslistalta saa oivia lukuvinkkejä. Tällä kertaa palkinto meni Norjaan, Gaute Heivollin kirjalle Etten palaisi tuhkaksi.

Kun kaikenlainen sairastelu kielsi palelemisen ja rankemman liikunnankin, tulin käyneeksi elokuvissa - mikä ihana tekosyy pysytellä sisätiloissa valkokankaan lumoissa. Anna Karenina hurmasti kauneudellaan ja elokuvan rangaksi kehitetty näyttämöidea oli upea, Les Misérablesin lauluja olen taas hoilannut kohta viikon verran... Samalla tuli nähtyä myös Kultahatun komea traileri ja elokuva alkoi jo kutkuttaa. Jospa lukisin ensin kirjan muistinvirkistykseksi?

Helmikuun luetut

Helmikuussa luin 17 kirjaa, joista neljä oli sarjakuvia. Lukemisen sivumäärä jäi vähäiseksi sairastelun takia, luettua tuli 3748 sivua. Kuukauden kohokohdat muodostuvat tavanomaisen sekavasta kokoelmasta: eniten nautin Richard III:sta, Puulattian kunnossapidosta ja The Secret Keeperistä. Kuukauden "teemat" ovat pitkälti haasteiden värittämät, luin tavallista enemmän sarjakuvia ja kotimaista kirjallisuutta.
Luin myös helmikuussa kolme kirjaa, joista en tullut bloganneeksi, lähinnä siksi etten oikein löytänyt teoksista riittävästi sanottavaa.

Konnun kootut viisaudet / Noble Smith
- Herttainen kirjan, joka kertoo maanläheisemmästä elämäntavasta. Joskus on mukava lukea tämäntyyppisiä ajatuskokoelmia, mutta tämä ei jäänyt mieleeni kovinkaan erikoisena teoksena. Luokkaa Ihan jees.

Twilight of the Romanovs: a photographic odyssey across imperial Russia / Philipp Blom, Veronica Buckley
- Tästä teoksesta en sitä varatessani tajunnut että kyseessä oli valokuvateos. Kirja esittelee 1900-luvun alun Venäjää valokuvina, samalla sivuten myös Romanovien dynastien hiipumista. Kuvat kyllä puhuvat enemmän kuin tuhat sanaa, niistä näkee sekä maan kulttuurien monimuotoisuuden että myös varallisuuserot, suloiset suuriruhtinattaret lierihatuissaan ovat rankka vastakohta likaisille ja paljasjalkaisille työläisille. Kirja on valokuvateos, jossa tekstiä oli mielestäni vähänlaisesti enkä oikein jostain syystä osannut blogata siitä. Valokuvat ovat kuitenkin näyttäviä ja näkökulma kiinnostava.

A girl with dragon tattoo. Book 1. / Denise Mina
Lainasin tämän sarjakuvan siinä hatarassa toivossa että se antaisi jonkinlaista uutta näkökulmaa Stieg Larssonin mainioon Miehet, jotka vihaavat naisia -kirjaan. No ei antanut, teos on vain sarjakuvallinen tapa esittää sama tarina, mikä on tietysti ihan ok, mutta ainakin tämän tapauksen kohdalla taidan kuitenkin suosia ihan perinteistä kirjaa. Teoksen piirrosjälki oli mielestäni hyvä, joskin kuvalliset versiot joistain kirjan rankimmista kohtauksista ovat brutaalia nähtävää. En suosittele herkimmille lukijoille.

Haasteiden tilanne

Helmikuun lukemisessa näkyivät lukuhaasteet vahvasti. Susan Seitsemän sarjakuvaa -haaste tuli jo periaatteessa suoritettua, mutta taidan jatkaa vielä sarjakuvien listailua omalle haastesivulleen - tuleepa samalla tarkemmin seurailtua sitä millaisia sarjakuvia luen.

13 kotimaista -haaste alkaa olla sekin jo puolivälissään, olenhan jo ehtinyt tutustua seitsemään suomalaiseen kirjailijaan.

Maailmanvalloitus sitten eteneekin huomattavasti leppoisammassa tahdissa, sillä valloitin vain Salomonsaaret. Amerikan osavaltioiden jahtaaminen oli sekin varsin raukeaa; nappasin itselleni Oregonin ja Etelä-Carolinan.

Entäs ensi kuussa?

Maaliskuussa potkaistaan liikkeelle tämän vuoden teemaviikot, ensimmäisenä aiheena olkoon Venetsia, tuo Casanovan ja Guido Brunettin kotikaupunki...

2 kommenttia:

 1. Vau, 17 kirjaa ja liki 4000 sivua ei kyllä ole vähän! Odotan innolla Venetsia-teemaasi, kiehtova kaupunki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan olla vain hämmästynyt siitä että olen lukenut noin paljon lyhyitä kirjoja - minä, tiiliskivityttö!

   Venetsia kutittelee kyllä uteliaisuuttani kovasti, minun mielikuvissani se on kaupunki johon aika ei ole juurikaan koskenut. Vaikka kyllähän Brunettillakin on jo käytössä telefonino...

   Poista