lauantai 30. maaliskuuta 2013

Oi ihana valo

... niin on nimesi kaunis sana. Viime viikot olen nauttinut ihanasta auringonpaisteesta, joka tuntuu taivaalliselta pitkän pimeän kauden jälkeen. Olen nautiskellut tässä kuussa Italialla niin kirjallisesti Venetsia-viikon myötä kuin myös ihan fyysisestikin. Reissu oli antoisa ja loma tulikin kyllä tarpeeseen. Kuvia matkalta vilahti Jos olisin -haasteen postauksessa.

Venetsia-viikkojen päätöspostaus taisi jäädä minulta kaikessa hulinassa, mutta ehtiihän sitä nytkin. Viikolla esittelin viisi Venetsiaan sijoittuvaa teos, jotka olivat aiheiltaan vaihtelevia - sillisalaattia kuten lukemiseni usein ovat. John Berendtin kirja jäi mieleen hyvänä ja juoruilevana tietopakettina kaupungista kiinnostuneille ja yllätyksekseni manga-versio Venetsian kauppiaasta ei sekään ollut hullumpi. Ja Brunetti toki on aina Brunetti..

Matkakirjoina minulla oli ensimmäistä kertaa mukanani e-kirjoja ja olihan se näppärää kuljettaa kokonaista kirjastoa mukana yhdessä pienessä puhelimessa! Valikoimaa piisasi eikä laukkukaan painanut. (Ainakaan kirjojen takia.) 

Mitä maaliskuussa luettiin?

Luettuja sivuja 5123. Luin yhteensä 18 kirjaa, joista 3 oli sarjakuvia. Kirjoista 5 oli englanninkielisiä.
Kuukauden lukemisia leimasi sattuneesta syystä Italia, joskin luin mielestäni myös hiukan enemmän kotimaista kirjallisuutta. Kuukauden parhaiksi lukukokemuksiksi nousivat tällä kertaa Minun Kiinani -trilogian päätösosa, Marko Kilven Elävien kirjoihin sekä Roope Lipastin Rajanaapuri, varsin erilaisia teoksia jok'ikinen. Kuukauden flopiksi nimeän Lisa Scottolinen Come homen, joka toki on oivaa lääkettä unettomuudesta kärsiville.


Näiden lisäksi luin Scott Adamsin I don't remember if we cheap or smart -sarjakuvan jossa seikkailee Dilbert. Sarjakuva ei oikein iskenyt vaan tuntui enemmänkin vanhojen tuttujen vitsien kierrätykseltä. Vaikka muutamat naurut sainkin, en kuitenkaan jaksanut kirjasta blogata.

Haasteiden tilanne

Maailmanvalloitukseni ei tässä kuussa edistynyt lainkaan, Amerikkaa valloitin sentään Tennesseen verran. 13 kotimaista-haaste sentään edistyi neljän kirjan verran.

Entäs ensi kuussa?

Ensi kuussa tutustun ainakin muutamaan sellaiseen kirjailijaan, joiden tekstien lukemista olen syystä tai toisesta arastellut lukea. Joskus tekee ihan hyvää haastaa itsensä tai ainakin kokeilla josko ennakkoluulot sittenkin olisivat ihan vain pelkkää mutuhuttua. Mutta sitä ennen herkuttelen vielä suklaalla ja pashalla...

Hauskaa pääsiäistä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kunnioitettava määrä kirjoja, ja osa itseänikin kiinnostavia. :) Laura sekä Rajanaapuri odottavat lukuvuoroaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lukutoukka, minä viihdyin mainiosti sekä Lauran että Rajanaapurin parissa, toivottavasti sinäkin!

      Poista