sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kinuskikissa leipoo - Tervetuloa juhliin! / Sini Visa

Tässä tulee rehellisen puolueellinen kirja-asrvostelu. Kinuskikissan blogia olen seuraillut vuodesta 2009 saakka ja kissasta on tullut suorastaan leivontaguruni. Olen melkoinen tumpelo keittiössä, mutta äitini sairastuttua halusin oppia tekemään hänelle herkkuja ja avukseni käytin Kinuskikissan sivuja. Minun leipomiseni eivät aina mene niinkuin elokuvissa mutta ainakin maut ovat olleet kohdallaan ja sehän on tärkeintä!

Kinuskikissa leipoo on runsas tietopaketti, josta löytyy vinkkejä monentasoisille leipureille. Kirja selaillessani ihastelin erityisesti sen visuaalista ilmettä, kauniit kuvat ja söpöt tassunjäljet sivuilla loivat kirjaan sopivaa tunnelmaa ja täydensivät hienosti kakkujen koristeluita. Kirjaa kehui muuten kauniiksi ja innostavaksi myös työpaikkani arvovaltainen kahvipöytäraati, joten täältä lähtee hatunnosto kuvaaja Arto Vuohelaiselle ja kirjan graafiselle suunnittelijalle Satu Kontiselle.

 
Kuvassa Äidin lempikakku
-ohjeella tehty herkkupala,
jonka koristelut
kyllä aika yksinkertaisiksi.
Kakku sai kuitenkin
kehuja osakseen ja eräs
vieras, joka ei normaalisti
makeasta pidä, santsasi...
Kirja sisältää reseptien lisäksi myös runsaasti yleisempiä vinkkejä leivontaan aina leipurin työkalupakin esittelystä vaikkapa liivatteen käyttöön saakka. Yksi Kinuskikissan vahvuuksista on ilman muuta koristelu, blogissaan Visa on esitellyt monipuolisia ja kekseliäitä luomuksia. Leivontatumpelo kiittää myös siitä, että mukaan on mahtunut myös helppojakin niksejä, joilla tehdä leipomuksistaan näyttävämpiä. Kirjassa koristeluille on luonnollisestikin omistettu ihan oma lukunsa, jossa askarrellaan niin perinteisempiä ruusuja kuin myös hurjia haamuja tai herkkiä sokerilla kuorrutettuja kukkiakin.

Kakkujen lisäksi lukijaa kiusoitellaan mm. muffineilla, makeilla ja suolaisilla piirakoilla ja pikkusuolaisilla, lisäksi kirjan loppuun on lisätty myös oma osionsa erityisruokavalion omaavillekin. Omaa tunnelmaansa kirjaan tuovat myös ne reseptit, joihin liittyvät muistot, mukana on mm. isoäidiltä peräisin oleva bébé-leivoksien resepti ja Visan lapsuudesta tuttu piirakka.

Sini Visa innostui leipomisesta jo pikkutyttönä. Hän perusti Kinuskikissa-bloginsa vuonna 2007 ja kertoo kirjan alkusanoissa siitä, kuinka blogi vei hänet mukanaan. Jakamisen ilo muiden leipureiden ja lukijoiden kanssa on ollut hänelle suuri tuki ja ilo, sama asiahan nouseekin esiin monissa blogikirjoissa. Nykyisin Kinuskikissa-sivuilla toimii oma keskusteluryhmänsä, Kinuskit, joita Visa kiittelee saamastaan kannustuksesta ja ideoista. Kinuskikissa-blogi on valittu useampana vuonna vuoden ruokablogiksi.

Tammi, 2012
Sivuja: 224
Kirjasta lisää: Kinuskikissa

4 kommenttia:

 1. Kotona selailin tätä kirjaa, kun pikkusisko oli ostanut tämän äidille äitienpäivälahjaksi. Oli kerrassaan syötävän näköinen kirja, visuaalisesti ihana.

  Myös ohjeet vaikuttivat kiinnostavilta ja toivat oikeasti jotain uutta himoleipurillekin. Kun tuleva kesä on juhlia täynnä, on tästä kirjasta varmasti iloa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, luulen että tästä löytyy jotain niin himoleipurille kuin aloittelijallekin. Visuaalinen ilme on tosiaan ihana, kirjassa on kiva tunnelma. :)

   Poista
 2. Jos ei olisi näitä gluteenittomuusongelmia, tämä olisi varmaan juuri se leivontakirja, jonka haluaisin... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän... Kirjan lopussa on kyllä jokunen valmiiksi gluteiiniton resepti mutta eihän se ihan sama asia ole.

   Poista