sunnuntai 20. toukokuuta 2012

En vaan osaa! 2 / Milla Paloniemi

Olen lukenut Norpatin (Milla Paloniemi) blogia vuodesta 2009 saakka. En muista kuinka blogiin alunperin ajauduin, mutta ihastuin sarjakuvablogiajatukseen kovasti - osasinpa minäkin piirtää! En vaan osaa -tuntui tuolloin hyvinkin rehelliseltä kuvaukselta nuoren naisen elämästä, välillä oli iloisia ja onnellisia hetkiä, onnistumisia ja rakkautta ja sitten synkkyyden ja herkkyyden hetkiä. Jo tuolloin Paloniemen blogissa esiintyi hulvaton ja höpsö, räväkkä ja rohkea Norpatti jonka ruudut olivat sarjakuvamaisempia ja värikkäämpiä sekä Milla jonka kuvitus usein oli mustavalkoinen ja herkempi. Minusta tämä oivallus oli hieno ja hyvinkin kuvaava - luulisin meiltä kaikilta löytyvän nämä puolet ja oli hienoa että Paloniemi oli halunnut jakaa myös haavoittuvaisempia hetkiään lukijoidensa kanssa.

Piirrokset ovat huolettomia ja niistä saa vaikutelman nopeista ideoista, jotka on ollut pakko tallentaa heti paperille. En vaan osaa 2 koostuu arkisista tuokioista Millan/Norpatin elämässä, on iloa uudesta tukasta, unennäköä ja aikuistumista. Kirjana se on nopealukuinen ja melko kevyt sarjakuva eivätkä ehkä kaikki stripit ole siinä kaikkein parhaassa terässä, silti pidän Paloniemen rennosta tyylistä ja nopeista oivalluksista.

Kirjan ensimmäisillä sivuilla Paloniemi kiittää bloginsa lukijoita ja ennen kaikkea kommentoijia heiltä saamastaan tuesta - on mukava kuulla että sosiaalisen median luomalla yhteisöllä on ollut positiivinen vaikutus taiteilijaan.


Sammakko, 2010
Sivuja: 60
Kirjasta lisää: En vaan osaa

4 kommenttia:

 1. OI että, En vaan osaa -blogi pelasti yhden kesän töissä hiljaisessa toimistossa. Pitäisikin taas palata näiden pariin. Kiitos muistutuksesta ja kivasta postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu minulla! Muistelen että Paloniemen päivitystahti tuolloin oli hurja, uusi merkintä/sarjakuva tuli melkein päivittäin! Olisipa kiva kun osaisi itsekin piirtää...

   Poista
 2. Norpatin blogi on ihan huippu! Hänellä tosiaan on monipuolisia sarjakuvia, niin humoristista kuin herkkääkin. Huoh, voi kun inäkin osaisin piirtää... Aika huippua oli myös se, kun tapasin Milla Paloniemen viime kesänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaan osaa on hieno blogi, hurjan runsas ja monipuolinen sekä elämän makuinen. Ihmettelen sitä kuinka Paloniemi ehtii ja jaksaa tehdä kuviaan niin tiuhaan...

   Olen itse saanut monet hyvät hetket En vaan osaan parissa, siksi tuntui että se ansaitsee ilman muuta maininnan.

   Poista