keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Vihdoinkin loma

Heinäkuussa koitti vihdoinkin se kauan odotettu kesäloma -mahtavaa! Loma aloitettiin reissulla helteiseen Budapestiin, jossa mukanani oli kaksi aivan oivallista kirjaa, jotka herättivät molemmat herättivät ajatuksia ja jopa tarpeen keskustella lukemastani. Kaupungilla vaeltelun jälkeen oli suorastaan ihanaa päästä hotellihuoneen viileyteen limonadilasin kanssa ja uppoutua joko isojen ihmisten tai kiinalaisten radanrakentajien maailmaan. Kiitokset herroille Hiltunen ja Mankell - olitte oivaa matkaseuraa!

Heinäkuussa kokeilin myös ensimmäistä lukumaratoniani, tosin vain 12 h kevyemmässä versiossa. Kokemus oli intensiivinen ja nyt parin viikon jälkeen muistelen sitä aika hyvillä mielin. Tein monta aloittelijan virhettä, mutta samalla opin myös itsestänikin jotain.

Heinäkuun luetut

Luin heinäkuussa 18 kirjaa ja 6715 sivua, poislukien sarjakuvat. Kuukauden parhaisiin lukukokemuksiin kuuluivat upea The Aviator's Wife, itkettävä Kunnes sanon näkemiin sekä jäähyväiset Kurt Wallanderille Haudatut -teoksen muodossa. Suosittelen! Kuukauden pettymys taisi (valitettavasti) olla Hosseinin Ja vuoret kaikuivat, tulin Leijapoika-euforiastani alas lujaa. Vertailu on epäreilua, mutta minkäs teet!

Lisäksi luin Dupuy & Berberianin Jeanin elämää -sarjasta kirjan Teoria yksinäisistä ihmisistä (WSOY, 2010). Lukukokemus oli mukava, mutta ei herättänyt suurempia ajatuksia.

Luin myös Petteri Hannilan Kaukamoinen-sarjaan kuuluvan novellin eräässä vanhassa kahvilassa Budapestissä limonadia siemaillen. Vaikka ympäristö ei tarinaan oikein istunutkaan, tykkäsin kertomuksesta kovasti. Novelli kuuluu ainakin Elisa Kirjan ilmaiseen valikoimaan, josta latasin sen itselleni. Peukku tälle!

Miina Supisen Orvokki Leukaluun urakirja (WSOY, 2013) tuli luettua lukumaratonin yhteydessä, mutta ajanpuutteen ja ajatuksien puutteen takia en laatinut siitä omaa postaustaan. Muistan lukeneeni kirjasta jutun oikein lehdestä, jossa sen hersyvyyttä kehuttiin, mutta minun huumorintajuni on ilmeisesti turhankin kiemurainen sillä teos ei oikein napannut. Hauskoja kohtia toki oli, mutta kyllästyin vitsiin aika nopeasti. Harmi, sillä olin etukäteen kuvitellut urakirjan suorastaan meheväksi.

Haasteiden tilanne

Tässä kuussa vihdoin päästiin haastehommissa eteenpäin. Amerikan mantereelta valloitin Indianan ja kaunokirjallisessa maailmanvalloituksessa kiinnitin lippuni Syyriaan, Swazimaahan ja Kyprokselle. Sarjakuvahaasteeseen vastasin Aya-kirjalla ja uusista kotimaisista kirjailijoista tutustuin Enni Mustoseen.

Entäs ensi kuussa?

Ensi kuussa aion lukea enemmän sarjakuvia - huomaan että minulla on kova sarjisnälkä! Yritän myös kirjoittaa pikkuisen matkajuttuja jahka lomahulinat hiukan hellittävät.

8 kommenttia:

 1. Hiltusta ja Mankellia parempaa matkaseuraa ei olekaan ;)

  VastaaPoista
 2. Komea luettujen lista! Ihanaa lomaa. Minä palaan huomenna töihin, hieman haikein mielin, mutta eiköhän se arki siitä taas... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Arjessakin on puolensa, ainakin loma tuntuu paremmalta kun on tehty hommiakin!

   Poista
 3. Ihanan paljon olet kyllä ehtinyt lukea ilman lomaakin =)

  Hosseinista aivan samat fiilikset; Ayan ensimmäisen osan luin itsekin heinäkuussa. Kiinnostavaa nähdä, mitä sarjiksia löydät lomalukemiseksi!

  Ja hyvää lomaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin yritän kaivaa jostain esiin Ayasta puuttuvat kirjat, pari juttua jäi vaivaamaan...

   Poista
 4. Ihana kuva! :-)

  Ja upea määrä luettuja kirjoja ja hienolta näyttää toi sun Maailmanvalloitus-karttakin. Eihän sieltä puutu enää kuin muutama! Mutta näinkö oikein, puuttuuko sulta yhä Tsekki? Lue Kafkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuva on Lahdesta, Urajärven kartanosta.

   Mutta maailmanvalloitusjuttuja kyllä vielä riittää, kartan perusteella kun löytyy vaikka mitä maita joista en edes ole koskaan kuullutkaan. Haasteellista. Tsekki taitaa tosiaan puuttua ja se olisi ehkä kuitenkin helpommin suoritettava kuin vaikka Huippuvuoret :D Laitan Kafkan korvan taakse!

   Poista