keskiviikko 30. marraskuuta 2011

No onkos tullut kesä

... nyt talven keskelle ja laitetaankos pesä myös pikkulinnuille? Tätä taitaa nyt moni miettiä, viime viikonloppuna pongasin kävelylenkilläni pajunkissoja. Joku urheansorttinen kasvikin yritti vähän vihertää. Ehkä juuri tästä syystä minulla on joulumieli vielä ihan kateissa, ihmettelen vain kun joka paikassa soivat joululaulut ja kaupat ovat täynnä tilpehööriä. Mutta niin, jouluun on todella alle kuukausi... Millähän sitä saisi itsensä vielä tajuamaan sen?!

Loppuvuosi on meilläpäin tohisevaa juhlakautta, iso nippu syntymäpäiviä kilpailee samoista päivistä pikkujoulujen ja muiden touhujen kanssa. Kivaa aikaa mutta kiireistä, kalenterini on pullollaan kaikenlaisia listoja tehtävistä ja muistettavista asioista. Pitäisi leipoa, muistaa ostaa kaupasta sitä sun tätä ainesta ja lenkkeilläkin pitäisi niin kauan kun vielä kelejä piisaa... Huhhuh. Onneksi kaikki tämä touhu on kivaa hommaa ja tehdään hyvien hetkien ja kivojen muistojen eteen.

Kumma kyllä, lukemiselle aikaa on riittänyt, kenties aamuiset ruuhkat ovat entisestään hidastuttaneet bussiani... Marrakuussa luin 15 kirjaa (+ 4 sarjakuvaa), luettuja sivuja kertyi 6046. Englanniksi luin tässä kuussa vain kolme kirjaa. Kuukauden parhaita kuului P. ôtién ja Li Kunwun sarjakuvateos Minun Kiinani 1. Isäni aika, jonka pyörteisiin tempauduin täysin. Innostuin myös Tess Gerritsenin Hiljaisesta tytöstä ja Philippa Gregoryn The Cousins War -sarjan kolmannesta osasta, The Lady of Riversista sekä Barbara Demickin Suljetusta maasta. Ja Guy Delislen matkasarjakuvista, erityisesti Burmasta... Ja ... Summa summarum, ei yhtään hullumpi lukukuukausi!

Pakko on myöskin jakaa kanssanne eilinen kirjastokokemukseni. Päädyin nimittäin käymään erään vanhemman herrasmiehen kanssa keskustelua jälleensyntymästä. Pohdiskelumme Bestseller-hyllyn kulmilla päättyi siihen että herra totesi että varmaan olisi kurjaa uudelleen syntyä sittasontiaiseksi. Siihen en voi kyllä väittää vastaan! Mutta oli hauskaa ja ainakin minulle aika harvinaistakin herkkua päästä keskustelemaan jonkun kanssa kirjastossa, tätä voisin kokeilla useamminkin. Ajaudutteko te koskaan keskusteluihin kirjastossa ventovieraiden kanssa?

Nyt olisi ohjelmoitava aivonsa joulun odotukseen, muutamat pikkujoulut olisi vielä juhlittava, paketteja hankittava ja suklaata valmistettava. Ajattelin tehdä jouluksi omat konvehdit, olemme miehen kanssa hurahtaneet raakasuklaaseen - ajatus terveellisestä suklaasta tosin tuntuu melkein liian hyvältä ollakseen totta. Olen onnistunut myös haalimaan kirjastosta melkoisen kasan luettavaa - aimo kasa varauksiani saapui ja niin iloinen kuin olenkin näistä aarteistani, vähän myös ahdistaa ajatus siitä että ne kaikki pitäisi ehtiä lukea kuukaudessa, listallani ovat mm. Murakamin 1Q84-kirjat, jotka eivät ole ihan siitä kevyimmästä päästä... Itsenäisyyspäivää varten olen työstänyt yhtä tietysti kotimaista herkkupalaa, joka mielestäni sopii päivään oikein hyvin.

Haasteiden puolella minulla on auki vain Kirjallinen maailmanvalloitus, joka edistyi viime kuussa peräti neljällä maalla, käväisin Tanskassa, Israelissa, Makedoniassa ja Pohjois-Koreassa.

Päätin avata kommentointimahdollisuuden muillekin kuin rekisteröityneille käyttäjille. Olen myös lisännyt jokusen uuden tunnisteen käyttöön ja mietiskelen muitakin pieniä muutoksia. Parannusehdotuksia otan muuten aina vastaan, kommenttiboksi on avoinna!

Marraskuun luetut:
    Elämän lempeät maut / Erica Bauermeister
    Hallandin murha / Pia Juul
    Raamatullinen vuosi / A. J. Jacobs
    Merkintöjä Burmasta / Guy Delisle
    The Lady of The Rivers / Philippa Gregory
    The Women of the Cousin's War / Philippa Gregory, ...
    Oppinut neiti / Kaari Utrio
    Minishoppaaja / Sophie Kinsella
    Hiljainen tyttö / Tess Gerritsen
    Layla / Jari Tervo
    Minä, Katariina / Laila Hirvisaari
    Minun Kiinani 1. Isän aika / P. ôtié, Li Kunwu
    Shenzhen, Pjongjang / Guy Delisle
    A Fair Maiden / Joyce Carol Oates
    Koko kadun kasvatti / Maeve Binchy
    Tarkoin vartioitu talo / John Boyne
    Aleksanterin opettaja / Annabel Lyon
    Kramppeja ja nyrjähdyksiä: Nuorten naisten maailma...
    Kirjeitä kiven alle / Marja Leena Virtanen
    Suljettu maa / Barbara Demick

4 kommenttia:

 1. Siis sanoppa muuta, vähän on vaikea nyt kaivaa sitä joulufiilistä, kun ulkona on märkää, harmaata ja äh!

  Sinulla on kyllä ollut aika mahtava lukukuukausi, wau!

  Minä en kirjastossa kauheasti ajaudu vieraiden kanssa juttelemaan, mutta sitten senkin edestä melkein missä tahansa muualla ;)

  VastaaPoista
 2. Susa, minulle tämä oli ensimmäinen kerta kirjastojuttelusta. Mutta setä oli oikein mukava, jotenkin tuli sellainen olo että hän vain kaipasi juttukaveria.

  VastaaPoista
 3. Sinä luet kyllä ihanan nopeasti ja paljon!

  Kiva tuo ajautuminen keskusteluun tuntemattoman kanssa ja vielä kirjastossa. :) Minulle ei käy kovin usein niin (ainakaan kirjastossa, jossa käyn tosi harvoin ja yleensä silloinkin vain tiskillä hakemassa varauksia + palauttamassa kirjoja), sillä en ole itse sitä tyyppiä että menisin juttelemaan hirveästi, ja lisäksi minua pidetään lähes poikkeuksetta päällepäin kylmän ja kopean oloisena, joten minua lähestytään vain harvoin. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Karoliina!

  Kohtaaminen kirjastosedän kanssa oli kyllä kiva, minä taidan usein kirjastossa olla niin epäsosiaalinen ettei juttelu yleensä tule mieleenkään. Kuljeskelen joko pakkomielteisen omaisesti hyllyjen välissä tai raahaan järjetöntä kasaa mukanani... :D

  VastaaPoista