Kaikki kolme kirjaa ovat ehdottomasti lukemisen arvoisia, mutta Burma-osasta näkee että maassa on vietetty selkeästi pisin aika. Aikaisemmissa kirjoissaan Delisle on ollut maissa muutaman kuukauden työmatkalla, Burmassa taas Delisle oli matkalla perheensä kanssa kokonaisen vuoden. Se näkyy. Perhe tuo sarjakuviin uudenlaisia juttuja tuttujen vieraan kulttuurin ihmettelyjen lisäksi, vaimon työskennellessä MSF -järjestössä (Médecines Sans Frontières, Lääkärit ilman rajoja) Delisle on kotona heidän pienen poikansa kanssa. Kirja kuvaakin paitsi Burmaa myös tuon järjestön toimintaa ja heidän kohtaamiaan vaikeuksia mm. Burmassa työskentelyssä.
Kirjassa on paljon Delislen töille tyypillisiä lempeitä oivalluksia, piirrostyyli on miellyttävän yksinkertainen. Sarjakuvissa vilahtelee pieniä "tietoiskuja" esim. Burman historiasta, kirja käy siis samalla pienestä ja kevyestä Burma-aiheisesta tietoiskusta. Ainakin minä huomasin taas oppivani jotakin uutta ja järkyttyvänikin - tiesittekö Burma on yksi suurimmista Oopiumin tuottajamaista tai että Burmassa on alueita joissa 86% väestöstä piikittää heroiiniä ainakin kerran päivässä? Alue sijaitsee lähellä ns. kultaista kolmiota, jossa huumekauppa lieveilmiöineen käy kuumana. Tämän luettuani ymmärrän myös sen että tämä sarjakuva on samalla myös tärkeä kirja. Se viestii huolestuttavia asioita Burman tilanteesta ja ihmisten avuntarpeesta.
Ihastuin hirmuisesti tähän kirjasarjaan, lukisin mielelläni lisääkin, mutta vaikuttaa siltä ettei uutta matkakirjaa ole ihan heti tulossa. Harmi. Suosittelen tätä ehdottomasti kaikille sarjakuvista pitäville! Mainostan myös vähän Delislen kotisivuja, sieltä löytyy näytteitä kirjan stripeistä sekä mm. valokuvia Burmasta yhdistettynä Delislen kuvitukseen samasta aiheesta. Kannattaa samalla myös kurkistaa näytteitä herran muusta tuotannosta!
Kirjasta lisää: Booking it some more, Delislen kotisivut
Oh, tästä en ollut kuullutkaan! Pitääpä tsekata kirjastosta, tällä voisi hyvin vähän sivistää itseään siinä samalla. (ja enpä tiennyt noita faktoja, surullista ja kiinnostavaa!)
VastaaPoistaKiitos vinkistä Norkku!
Linnea, olen blogistasi saanut niin monta hyvää sarjakuvavinkkiä että on kiva jos saan vastalahjaksi antaa edes tämän yhden. Näiden kautta kyllä tulee oppineeksi uutta vähän niinkuin vahingossakin ja vielä sellaisista maista, kuten Burma, joista tietoa tihkuu ulos muutenkin vähän.
VastaaPoistaSinä bloggaat mielenkiintoisista sarjakuvista! Minkä kustantamon nämä ovat?
VastaaPoistaKiitos, olen nauttinut näistä kovasti itsekin. Burma-kirja näyttää olevan WSOY:n, luulisin että niin sarjan aikaisemmatkin osat.
VastaaPoista