perjantai 4. marraskuuta 2011

Lennossa!

Torstaina pääsin työn puolesta Tukholmaan oppimaan uutta, kiva ja vähän erilainen päivä. Ja olihan mielessä tietysti kaikkia kirja-juttujakin... Minusta lentokentällä on ihanaa, kaikki ovat aina menossa johonkin ja tuntuu että ilmassa on vähän erilaista energiaa. Aamulla oli kiva istua teekupposensa kanssa katselemassa maailman menoa ja antaa mielikuvituksensa juosta, miettiä ihmisille omia tarinoita. Ohikiitäviä rakastumisia turvatarkastujonoissa, matkoja rakastetun luo tai kenties häntä etsimään, terroristejä Ilkka Remeksen tapaan, kasvutarinoita, joissa jätetään tuttu ja turvallinen ja aloitetaan seikkailu. Lentokenttä on oikeasti mainio paikka tämmöiselle!

Matkalle olin napannut mukaan John Boynen Tarkoin vartioidun talon, se osoittautuikin oikein hyväksi matkakaveriksi! Siitä lisää lähipäivinä...

Kerkesin juosta pari (kirja)kauppaakin läpi. Sofi Oksasen Puhdistus oli näkyvästi esillä, hyvä Sofi!


Camilla Läckbergiltä oli näemmä ilmestynyt uusi kirja. Googletus paljasti meidän olevan 2 kirjaa jäljessä ja samalla spoilasin itseni juonen suhteen. Aarrhhg, miksi mä en koskaan opi?!

Nicevillestä innostuin nanosekunniksi ennenkuin tajusin kyseessä olevan Piiat... Kansi on kaunis, mutta pidän enemmän The Help/Piiat -nimestä.

Kirjakaupoista löytyi myös kaikkea muuta kirja-aiheista hauskaa - lukupäiväkirja, Jack Kerouac-osoitelappunen matkalaukkuun, Penguin Classics -mukeja, After Shakespeare mints -karkkeja...

Kaupasta löytyi myös pieni matkamuisto, ei tosin millään tavalla Tukholmaan liittyvä. Ylähyllyllä, melkein näkymättömissä, oli Joyce Carol Oatesin A Fair Maiden -pokkari. Siellä se odotteli, ihan selvästi, vain minua. Pienen maistelun perusteella A Fair Maiden vaikuttaa oikein ihanalta, kuvailisin sitä ehkä jännitysballadiksi. Tuo Oatesin teksti vetää nyt sillä vimmalla puoleensa, että luulen joutuvani järjestelemään lukukasaani uudestaan, tämä hyppää nyt kärkeen!

Hauskaa viikonloppua kaikille!

9 kommenttia:

 1. Kerrankin ihan kiva elokuvakansi! Tuo esiin hyvin kirjan tunnelmaa.

  Hauskaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
 2. Peikkoneito, Puhdistuksen kansi ei ole tosiaan yhtään hullumpi vaikka tavallaan olen kyllä kiintynyt siis kärpäs-kanteenkin. Tosin veikkaan että tuo myy paremmin maailmalla, saa ihmiset tarttumaan kirjaan ehkä ennakkoluulottomammin.

  VastaaPoista
 3. Hauska postaus!

  Ja voi että, minullahan on tuo Fair Maiden myös hyllyssä (yhä lukematta) ja jopa blogibannerissani. Tosi ihanaa lukea siitä täällä, kun se ei ole ikinä missään esillä. :) Ajattelin kauan, että se on sitten eka Oatesini, mutta nyt ostin Suomalaisen alesta Koston, joten saattaa olla, että innostun kuitenkin siihen enemmän, kun olen siitä tosi kiinnostunut.a

  VastaaPoista
 4. No tosiaankin, piti oikein käydä kurkkaamassa banneriasi ja siellähän se on!

  Kosto on kyllä voimakas kirja, minun lempparini taisi kuitenkin olla Blondi, todella tunsin pääseväni Marilynin nahkoihin.

  VastaaPoista
 5. Minuakin kiinnostaa se Blondi ihan tosi paljon, mutta en ole onnistunut metskaamaan sitä vielä hyllyyni.

  VastaaPoista
 6. Hauska kauppakatsaus! Tykkään noista Penguin-mukeista!

  VastaaPoista
 7. Olipas kiva postaus! :) Ihanaa lentokentän ja reissaamisen tunnelmaa! <3

  Minusta nuo kaikki kannet ovat hienoja! Meinasin ostaa kesällä Lontoosta Oksasen Purgen vieressä näkyvän Maggie O'Farrellin romaanin The Hand that First Held Mine, mutta vielä se jäi hyllyyn... :) Ja onpa tylsää että joitakin ruotsalaisdekkareita suomennetaan noin jälkijunassa (esim. Läckberg ja Jungstedt, jota paras ystäväni lukee ja aina kiihkeästi odottaa). Luen itse nyt Läckbergin Merenneitoa, tiedän haluavani lukea Saarnaajan mahdollisimman pian sen jälkeen, ja siinäpä ne sitten taitavat ollakin?

  Meinasin ostaa kesällä myös tuollaisen Penguin-mukin British Museumista, mutta sekin jäi ostamatta - olisin halunnut ne kaikki ja koska en osannut valita, jatkoin matkaa. :D Ensi kerralla sitten!

  VastaaPoista
 8. Luru, minäkin innostuin noista. Sellainen kirjahullun teemuki, Ylpeys ja ennakkoluulo jäi kaihertamaan...

  Sara, kiva kuulla!:) Hienoa että luet nyt Merenneitoa, haluan kuulla mitä pidät siitä. Täytyy tarkkailla blogiasi...

  Minua kiinnosti se Ylpeys ja Ennakkoluulo-muki, toisaalta myös On The Road-matkalaukkutagi houkutti...

  VastaaPoista