sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Kramppeja ja nyrjähdyksiä: Nuorten naisten maailmassa / Pauli Kallio & Christer Nuutinen

Norkun seikkailut sarjakuvamaassa jatkuvat - tällä kertaa tutustuin Kramppeja ja nyrjähdyksiä -sarjan tuoreimpaan kirjaan, jossa ollaan nuorten naisten maailmassa. Häpeäkseni tunnustan että Kramppeja ja nyrjähdyksiä on jäänyt minulta tyystin huomaamatta vaikka sarjakuva ilmestyikin ensimmäisen kerran jo vuonna 1991. Nuorten naisten maailmassa on jo 8. Pauli Kallion käsikirjoittaman sarja osa.

Kramppeja ja  nyrjähdyksiä muistuttaa jollain lailla Frendit-sarjaa. Päähenkilöinä ovat Esko ja Risto, kaksi nuorta miestä, jotka tässä sarjan viimeisimmässä osassa huomaavat lähentyvänsä keski-ikää, elävänsä nuorten naisten maailmassa. Strippien aiheet käsittelevät ihmissuhteita ja arkista elämää yleensäkin, lasten hankintaa, työelämää...

Pidin Krampeista kovasti, se tuntui lempeältä, elämän makuiselta ja hauskalta. Täytyy penkoa kirjaston sarjis-hyllyjä lisää, jotta pääsen tutustumaan Eskon ja Riston aiempiin vaiheisiin ja ottamaan selvää mm. mitä tapahtui Eskon ja Ainon välillä!

Lisää sarjasta: Suuri kurpitsa
Sadun luettujen kustantamohaaste: Arktinen banaani4 kommenttia:

 1. Minä luin näitä jonkin verran nyt miehen suosittelemana. Leppoisia ja ihanan elämänmakuisia sarjiksia, tykkäsin. Kiva että sinäkin :) (ja minäkin jäin miettimään että mitä Ainon kanssa sattui!)

  VastaaPoista
 2. Linnea, luulen että täytyy mennä penkomaan lisää kirjaston sarjishyllyä, koska tuo Ainon mysteeri on selvitettävä...

  VastaaPoista
 3. Apua, minulta on mennyt ihan ohi että Nuutinen on palannut Kramppien piirtäjäksi. Krampit on yksi kaikkien aikojen sarjakuvasuosikkejani, ja nimenomaan Nuutisen piirtämänä. Täytyy hankkia käsiin nuo uudet albumit.

  VastaaPoista
 4. Liisa, kyllä vaan, Christer Nuutinen on palannut sarjan piirtäjäksi. Moni muukin taitaa olla samaa mieltä kanssasi, kirjan takakannessa mainitaan että Nuutinen on monien mielestä se ainoa oikea.

  VastaaPoista