lauantai 19. marraskuuta 2011

Minishoppaaja / Sophie Kinsella

Taisin napata itselleni flunssan, koska viime päivät ovat mennyt kuumaa juodessa ja niistäessä. Aivotoiminta oli aika nollissa, siksi Sophie Kinsellan Minishoppaaja oli sopivaa luettavaa. Joskus sitä vaan haluaa laittaa aivot narikkaan ja lukea jotain jossa on taatusti onnellinen loppu.

Niille, joille Himoshoppaaja, Becky Blomwood, ei ole vielä tuttu, kerrottakoon että Becky on pirteä brittinainen, joka rakastaa shoppailua vähän liikaakin. Beckyn rakkaus muotia ja kauppoja kohtaan on saattanut hänet monenmoisiin vaikeuksiin jo kuuden kirjan ajan. Minishoppaaja-kirjassa Beckyn ja Luken tytär, Minnie, on jo ponteva ja vilkas 2-vuotias, jonka aktiivisuus aiheuttaa Beckylle päänvaivaa. Britanniaan on myös iskenyt finanssikriisi, joka tietysti työllistää Lukea, jolle Becky haluaisi järjestää yllätyssyntymäpäiväjuhlat. Tuttuun tapaan mopo karkaa taas Beckyn käsistä...

Himoshoppaaja on Bridget Jonesin ohella ollut yksi chick-lit suosikkejani. Varsinkin sarjan ensimmäiset kirjat ovat ihan hulvatonta luettavaa, mutta tämä tuorein teos ei ihan imaissut mukaan samalla tavalla. Kenties Beckyn tarinaan on enää vaikea keksiä jatkoa, koska kirjailija tavallaan toistaa jo aiemmista kirjoista tutuiksi käyneitä teemoja? Siitäkin huolimatta on myönnettävä että pikku-Minnie on oikeastaan aika makoisa henkilöhahmo, joka todella piristää kirjaa. Silti juoni alkaa tuntua jo kertaalleen kierrätetyltä, Luken huolet, osteleminen, tutut keinot pulasta pelastumiseen...

Sinänsä Beckyn tarinassa on kiinnostaviakin teemoja, minä pidin eniten Beckyn yrityksistä olla hyvä äiti, siihen liittyvistä ylilyönneistä ja epäluuloista. Kirjan kannalta mietin olisiko sittenkin ollut parempi keskittyä näihin uusiin asioihin kirjassa ja jättää shoppailut tällä kertaa vähemmälle? Vai voiko Himoshoppaaja-sarjaa kirjoittaa ilman ostamista?
(Minnie on lastenkasvatusexpertti Nanny Suen arvioitavana.)"- Rebecca, Nanny Sue sanoo ystävällisesti, jos sinulla on asioita, jotka sinun pitää hoitaa, niin älä anna minun häiritä. Tulen mielelläni kauppoihin tai teen mitä tahansa te yleensäkin teette.
- Tätä näin! Yritän kuulostaa luonnolliselta. - Tällainen on meidän tavallinen päiväjärjestys! Kehittäviä leikkejä!
- Ota välipalaa, kulta, sanon Minnielle ja kaivan esiin spelttikeksin, jonka olen ostanut terveysruokakaupasta.
Hän katsoo keksiä epäluuloisesti, nuolaisee sitä vähän ja paiskaa sen lattialle ja kiljuu: - Muffi! Muffi STARBUCKS!
Naamani lehahtaa punaiseksi.
- Starbucks on ... meidän ystävien kissan nimi, sepitän kiihkeästi. - Ja Muffini on toinen kissa. Minnie on todella eläinrakas, etkö olekin, kulta?"
Kirjasta lisää: P.S Rakastan kirjoja, Luettua, Järjellä ja tunteella
Sivuja: 535

6 kommenttia:

 1. Täällä tämä kirja on vielä hyllyssä odottamassa vuoroaan. Ja vaikka ihan hyvä sarja onkin kyseessä, niin enemmän tykkään kyllä Kinsellan yksittäisistä teoksista, ne ovat olleet kiinnostavampia ja pirteämpiä eikä ainakaan tule sitä toistoa :)

  VastaaPoista
 2. Kata, yksittäiset Kinsellat ovat kyllä olleet hyviä, minä tykkäsin ainakin Twenties Girlistä ja Varsinaisesta talousihmeestä. Kaipa niiden kautta kirjailija saakin paremmin vaihtelua teoksiinsa kuin pysymällä tutun hahmon parissa.

  VastaaPoista
 3. Varsinainen talousihme on minunkin suosikki-Kinsellani. Mutta Himoshoppaaja-sarja on hömpästä kyllä ihan kärkeä myös. Tästäkin tykkäsin, vaikka Beckyn sekoilut välillä menivätkin överiksi;)

  VastaaPoista
 4. Sanna, tämmöiseen flunssaisen aivottomaan olotilaan tämä oli kyllä ihan nappi valinta. Kevyttä ja hauskaa, ei tarvitse yrittää kauheasti ajatella. :D

  VastaaPoista
 5. Minulla oli sama juttu, etten enää tämän kirjan kohdalla jaksanut niin innostua. Idea alkaa jo tuntua vähän kuluneelta ja samojen teemojen kierrätys puuduttaa. Sarja varmaan jatkuu, mutta en tiedä jaksanko lukea enää seuraavia osia. :)

  VastaaPoista
 6. Sara, jotenkin kuvittelisin että Kinsellallakin alkaa olla jo luomisen tuskaa tämän sarjan suhteen. Henkilöhahmojen kannalta uusi vauva olisi luontevin jatko, mutta se ei taida kyllä tarjota mitään kovin uutta tai mielenkiintoista lukijoille...

  VastaaPoista