lauantai 31. elokuuta 2013

Elokuun luetut & kesämuistot-haaste

Kesä tuli, kesä meni. Elokuun lämpö alkaa olla vain muisto vielä ja puissa alkaa olla jo häivähdys ruskaa. Tämä aika vuodesta tulee minulle aina yllättäen ja usein ihmettelen mihin kesä oikein menikään. Töihinpaluu oli mielenkiintoista, kuten aina. Tuttuihin rutiineihin paluu tuntuu samaan aikaan jotenkin turvalliselta ja samalla vähän ahdistavaltakin. Sieltä ne tulevat, aikaiset aamuherätykset, ruuhkat ja arjen pyöritys. Ihanaa ja kamalaa!

Elokuun luetut

Luin elokuussa 5105 sivua (pl. äänikirjat ja sarjakuvat). Luettuja kirjoja kertyi yhteensä 22 kpl, joista äänikirjoja oli 2 ja sarjakuvia 6. Kuukauden hitteihin kuuluivat Pekka Hiltusen ISO, Hanne-Vibeke Holstin Mitä he toisilleen tekivät ja Minna Lindgrenin Kuolema ehtoolehdossa. Jouduin tosin kovasti perustelemaan itselleni sitä, miksei Kristina Ohlssonin Varjelijat päässyt listalle.


Haasteiden tilanne

Kaunokirjallinen maailmanvalloitus eteni askeleen verran kun valloitin Portugalin. Sarjakuvahaaste karttui peräti viidellä kirjalla, joista 3 olivat Aya-kirjoja ja kotimaisiin kirjailijoihin tutustuminen karttui 2 uudella.

Entäs ensi kuussa?

Syyskuu on lempikuukauteni, odotan sitä aina innokkaasti. Tänä vuonna se tuo muassaan ainakin muutamia kirjabloggaajien tempauksia, ensimmäisestä tulee lisää tietoja jo ihan lähipäivinä.

Ja vielä lopuksi, haastepostaus. Koko lailla kirjallisesti -blogin Jenni haastoi minut jakamaan 10 hyvää ja 10 huonoa kesämuistoa. Haasteen hengessä heitän pallon Suketukselle, Mari A:lle ja Rozille.

 Hyvää kesässäni olivat:

1.Budapestin illat
Suuntasimme Unkariin kesäreissulle heti lomien alettua. Budapest oli helteinen ja kaunis, minusta parasta siellä olivat illat. Illan hämärtyessä, lämpötila alkoi muuttua siedettäväksi ja ihmiset hakeutuvat ravintoloihin illastamaan. Jossain soi aina musiikki ja tunnelma oli rauhallinen ja romanttinen, silti eloisa.
2. Valo
Valo on se, mitä kesässä eniten kaipaan. Valokuvaus on pieni paheeni ja tuskailen usein talvisin sitä, että kuvien ottamiselle jää valon vähyyden takia niin vähän aikaa. Mutta kesä, on pehmeä aamuinen valo, suora ja kirkas valo keskipäivisin sekä suosikkini, kaunis punainen iltavalo. Valo, tulen kaipaamaan sinua tulevina kuukausina!
3.Lenkkeily
Lenkkeily on minun juttuni ja henkireikäni mutta olen harmikseni joutunut kärsimään monenlaisista krempoista viime vuosina, viime vuonna en juuri pystynyt juoksemaan lainkaan. Tänä vuonna aloitin siis harjoittelun aika lailla nollatasolta ja iloitsin hoksattuani parannuksen juoksutekniikkaani. Treeni lähti sujumaan ja sain kokea ihan juoksemisen iloakin. (Tosin tätä kirjoittaessani jalka vaivaa taas, mutta ainakin muisto vähän lämmittää.)
4.Viljapellot
Mitäpä noista voisi sanoa? Todellinen ilo silmälle. Rakastan peltojen katselemista ja kuvaamista, jotenkin huonokin päivä muuttuu paremmaksi kun saa kävellä jonkin kauniin ja vaikuttavan lähellä.
5. Vadelmat
Namsk. Juoksulenkkini loppui lähelle villivadelmapensaita ja loppukesästä tuli tavakseni napata lenkin päätteeksi aina vähän herkkuja suoraan puskista. Parhautta.
6. Päivien pituus
Kesä on siitä ihanaa aikaa, että valon määrä antaa meille enemmän tunteja päivään. Minä, joka talvella alan kaivata nukkumaan jo klo 19 aikaan, puuhailen lesällä kaikenlaista vielä klo 22. Yht'äkkiä on AIKAA.
7. Jäätelö.Jäätelö on kyllä hyvää milloin tahansa mutta helteiseen päivään se kuuluu erityisen hyvin. Budapestissä sain muuten ehkä elämäni kauneimman gelato-tuutin!
8. Huolettomuus
Tämä ehkä liittyy jo kohtaan 6, kesällä vain tuntuu että kaikki on mahdollista ja että kesä jatkuu ikuisesti. (Tosin minusta tuntuu myös talvisin siltä etteivät pakkanen ja lumentulo ikinä lakkaa, mutta se on toinen ja ei-niin-ihana juttu se.)
9. Jousiammunta
Kuluneena kesänä kokeilin ensimmäisen kerran jousiammuntaa ja tykkäsin. En voi kehua olleeni erikoisen hyvä, mutta kivaa oli. Plussaa tuli myös Robin Hood-viboista.
10. Seikkailut
Uudet paikat ja kokemukset ja meneminen sinne minne nenä näyttää. Ilman karttaa tai suunnitelmaa.

Huonoa kesässäni olivat:

1. Hyttyset
Kuulun niihin ihmisiin joita hyttyset rakastavat ja jotka ovat allergisia niiden pistoille. Ihastuttava yhdistelmä. Yksi pisto synnyttää 2 euron kokoisen paukaman, josta riittää iloa monelle päivälle. Tästä syystä suhtaudun mökkeilyyn hieman varoen, mukana pitää olla vähintään paria karkoitetta sekä allergialääke, jotta pahin kutina taittuu.
2. Helle
En kuulu niihin ihmisiin, jotka rakastavat korkeita lämpötiloja. Olen luonteeltani puuhailija enkä oikein osaa vain makoilla paikallaan, paitsi ehkä lukiessa, joten kovat helteet eivät saa kannatusta täältä. Varsinkin Budapest (+35 astetta) oli jo vähän turhankin kuuma päivisin.
3. Pietarin risteily
Pietarin reissumme ei ollut niitä onnistuneimpia. Hytti haisi suoraan sanottuna pahalta ja helteisessä Pietarissa oli kielitaidottoman yllättävän vaikeaa toimia. Kaupunki oli kaunis, mutta varsinkin sota-aiheiset matkamuistot herättivät ristiriitaisia tunteita mummin ja ukin kokemusten takia.
4. Kesäloman alun odottaminen
Kesäloman alkamisen odottaminen on minulle aina tuskaista. Tämä kesä oli työpaikallani melkoisen kiireinen, joten hommia painettiin täysillä kirjaimellisesti viimeisen työpäivän viimeiseen minuuttiin saakka.
5. Kesän loppuminen
Vaikka syksy onkin lempivuodenaikani, liittyy kesän päättymiseen aina haikeutta. Nytkö se jo loppui...
6. Kesäflunssa
En tykkää.
7. Loman lyhyys
Saman pituinenhan se taisi olla kuin kaikilla muillakin, silti jotenkin kyseessä oli hurjan lyhyt aika. Haluan enemmän pitkiä iltoja ja huolettomuutta.
8. Paluu arkeen
Paluu arkeen on tavallaan lohdullinen ja kivakin juttu, mutta kyllähän se silti kirpaisee. Aikaiset herätykset, aamuruuhkat.
9. Hyttyset
Mainitsinko jo, että inhoan niitä?
10. Viherpeukalon täydellinen puute
Kukkaloisto puuttui pihalta tänäkin vuonna. Vain basilika kukoisti. :(

4 kommenttia:

 1. Monien huonouslistoilta löytyi tuo hyttyset-kohta. Onko nyt ollut jotenkin erittäin paljon sääskiä etelässä? Mie en kärsiny ko muutamista ampiaisita ja joskus kärpäsiä tunki sisälle asuntoomme. Mutta meillä oli kaiken aikaa parvekkeen ovi ja ikkunat auki. Ihmekös tuo, että joku sisään eksyy.

  Olet lukenut jälleen huimasti, en koskaan totu tähän tai kyllästy asiaa päivittelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä yleisestä tilanteesta mutta ainakin meikäläisen nuo inisevät pirulaiset aina löytävät. Tänään on kädessä 5cmx5cm moukula joka kutittaa sietämättömästi Aargh! Miestähän itikat ei koskaan pure...

   Luettujen määrä näyttää isommalta kuin mitä on, mukana on kuitenkin monta sarjista ja lyhyempää kirjaa. Mutta kiitos :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta. Kävin jo vastaamassa. Meitä eivät hyttyset kiusanneet, vaan jouduttiin käärmeiden kohteeksi =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä. Meillä ei käärmeitä näkynyt, ihan hyvä niin. Olisin voinut naisellisesti vaikka kirkua tai jotain. :D

   Poista