perjantai 2. elokuuta 2013

Kirja lentomatkalle mukaan: tsekkaa Helsinki-Vantaan book swap

Kesäloman koitetettua suuntasimme Budapestiin Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta. Kirjatoukalla kävi hyvä tuuri, sillä lähtöporttimme oli aivan lentokentän book swap -pisteen läheisyydessä! Olin lukenut kirjanvaihtopisteestä mutta olin unohtanut koko jutun autuaasti - onneksi vaihtopiste oli selkeästi merkitty tarroilla. Piste sijaitsee portin 27 luona, toisessa kerroksessa ja siellä voi halutessaan istua tuokion rauhassa lukemassa.

Kirjanvaihtopisteeseen voi jättää luetut kirjansa odottamaan seuraavaa lukijaa, pisteestä pitäisi myös löytyä tarroja joilla merkitä paikka, jossa kirja on viimeksi seikkaillut. Kiva idea, haluan lisää tälläisia pisteitä muuallekin!Vaihtopisteen valikoima oli mielestäni ilahduttavan laadukas, hyllyistä löytyi mm. Murakamia, Irvingiä, Mankellia ja Shriveriä. Arvannette että hihkuin innosta! Minun mukaani lähti Henning Mankellin The man from Beijing, johon ei oltu merkitty alkuperämaata, mutta hintalapun perusteella veikkaisin uuden kirjakaverini olevan Ruotsista.

Ensi kerralla aion itsekin viedä book swapiin kirjan ja ilahduttaa siten tuntematon lukutoukka-kollegaa. Laittakaapa portti 27 korvan taakse mikäli aiotte lennellä lähiaikoina...


11 kommenttia:

 1. OI, tämä pitää muistaa - vaikka ei nyt taida olla lentoja tiedossa ihan lähiaikoina...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa korvan taakse, piste oli minusta aika kiva. Mies myös tykkäsi siitä, että siellä sai olla ihan rauhassa lueskelemassa, poissa lentokentän hälystä.

   Poista
 2. Oih, enpä tästä tiennytkään! Täytyy yrittää ensi kerralla etsiä piste käsiin ja varata mukaan valmiiksi muutama kirja vaihdettavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi satuttiin tuolle portille! Ensi kerralla minäkin otan mukaan jotain vaihdettavaa.

   Poista
 3. Aivan loistava idea! Ja näyttää olevan paljon laadukasta lukemista, hieno juttu ehdottomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jenni, olin kieltämättä iloisesti yllättänyt valikoiman laadusta.

   Poista
 4. Oho, tää oli itselleni aivan uusi paikka, vaikka olen harrastanut bookcrossingia jo kauan ja vierailen Helsinki-Vantaan lentokentälläkin monta kertaa vuodessa! Täytyypä muistaa ensi kerralla!! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen lukenut tästä joskus jostain mutta tietysti joka kerta reissutohinoissa unohtanut koko jutun autuaasti... Mutta jospa nyt jo pysyisi mielessä!

   Poista
 5. Ääh, olin lentokentällä viime viikolla, mutta en tiennyt Book Swapista, harmillista! Huippuhyvä idea!

  VastaaPoista