sunnuntai 25. elokuuta 2013

An enchantment: a graphic poem / Christian Durieux

Christian Durieuxin kaunis graafinen novelli osui hyppysiini ihan sattumalta, kiitos kirjaston tätien ja -setien jotka olivat laittaneet herkkupalan hyvin näkyvillä. Kirjan takakansi oli tällä kertaa se suurin myyntivaltti, sillä siinä kuvataan tarinaa kahden ihmisen satunnaiseksi kohtaamiseksi, silti vihjaten jostakin taianomaisesta. Olen myyty!

Tarinassa on oikeastaan kolme päähenkilöä, vanha, kitkerä mies, entinen mahtimies, nuori salaperäinen ja spontaani nainen ja Louvre, tapahtumapaikka, jonka taideteokset luovat upeat kulissit ainutlaatuiselle kohtaamiselle.

Kirjan teemat uteloittivat minua siinä määrin että An Enchantment oli pakko lukea heti kotiin päästyä. Kirjassa oli kaunis ja omalaatuinen tunnelma, joka otti valtaansa ja vaikka tarinan lopun melkein jotenkin aavistinkin, oli tässä kirjassa matka päämäärää tärkeämpi. Ihan napakymppi tarina ei ollut mutta viihdyin kuitenkin hyvin Louvren salaperäisissä tunnelmissa.

Christian Durieux on minulle aivan tuntematon taiteilija, mutta nautin sekä tarinasta ja piirrosjäljestä siinä määrin että pidän jatkossa silmäni auki hänen muiden töidensä varalta. Kirja kuuluu Louvre editions -sarjaan, jossa on neljä muutakin kiinnostavan oloista teosta eri tekijöiltä.


NBM Publishing, 2013
Sivuja: 64

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti