keskiviikko 1. helmikuuta 2012

Blogistanian Globalia

Sallan lukupäiväkirjan emännöimän Blogistanian Finlandia -palkinnon innoittamana päätettiin Kirjavassa kammarissa laittaa ilmoille myös samanlainen äänestys vuoden parhaasta käännöskirjasta, syntyi äänestys nimeltä Blogistanian Globalia. Globaliassa äänestetään parasta vuonna 2011 ilmestynyttä käännösteosta, poislukien tietokirjat, muistelmat sekä lasten- ja nuorten kirjat. Äänestys tapahtuu ajastetuin blogipostauksin 1.2.2012 klo 10 ja tulokset julkistetaan Kirjavassa kammarissa 2.2.2012.

Pidemmittä puheitta, minun ääneni:

Camilla Läckberg - Merenneito / Gummerus, 2011
Barbara Demick - Suljettu maa / Atena, 2011
Kate Morton - Paluu Rivertoniin / Bazar, 2011
Li Kunwu, P. otie - Minun Kiinani 1/ WSOY, 2011
Indrek Hargla - Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus / Moreeni, 2011 (Arvio tulossa viikolla 5)
Hilary Mantel - Susipalatsi / Teos, 2011

12 kommenttia:

 1. melkein annoin äänen Merenneidolle myöskin!

  VastaaPoista
 2. Jee, sinullakin on Minun Kiinani. :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin vähän kyllä saako se olla mukana, kun on elämäkerrallinen teos mutta... Minun Kiinani oli kyllä hieno lukukokemus!

   Poista
 3. Näistä ehdokkaistasi en ole lukenut muita kuin Susipalatsin, mutta se tosin pesee (minun) lukuvuoteni kaikki muut kirjat mennen tullen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suketus, luin juuri eilen sitä kimppalukua varten ja mietin taas kuinka monitasoinen kirja se onkaan. Ja minä kun en aluksi aikonut lukea sitä lainkaan!

   Poista
 4. Suljettu maa on yksi omakin suursuosikkini viime vuodelta, mutta se taitaa olla tietokirja?

  Susipalatsi kiinnostaa kovasti. Se voisi olla yksi tämän kirjavuoteni tiiliskivistä, kunhan ensin suoriudun Byattin kirjasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... Tarkemmin ajatellen, saatat olla ihan oikeassa Suljetun maan suhteen. :D

   Sinä kun pidät brittiläisistä jutuista, niin Susipalatsi voisi ollakin ihan mielenkiintoista luettavaa. Minä luen sitä nyt kimppaluvussa uudelleen ja aika mukavasti sieltä löytyy asioita, joihin en ensimmäisellä kerralla kiinnittänyt huomiota.

   Poista
 5. Voi miten ihanaa, että sinulla on mukana kaksi lempikirjaani: Merenneito ja Paluu Rivertoniin. Luin viime vuonna 89 käännöskirjaa, joten Merenenito ei tälle listalle päässyt, mutta se oli vuoden 2011 paras dekkari blogissani. Sen sijaan Paluu Rivertoniin on Globalia -listallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ajattelin uida Merenneidon kanssa vastavirtaan ja antaa äänen dekkarille, varsinkin kun se oli oikein hyvä sellainen. :)

   On muuten mielenkiintoista nähdä eri bloggareiden listoja, tulee mukavasti täydennettyä omaakin lukulistaa, vaikka se onkin jo nyt pitkä kuin nälkävuosi...

   Poista
 6. Voih, Merenneito oli kyllä varsin hyvä dekkari! Kivaa, että sekin sai ääniä. :) Ja minunkin kirjakevääni lukulistalta löytyvät Paluu Rivertoniin, Susipalatsi ja Apteekkari Melchior. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sullakin on lukulistalla Melchior, olisi mukava kuulla jonkun muunkin ajatuksia siitä. :)

   Poista