keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Mahtavaa maaliskuuta!

Talvenvihaaja ilakoi täällä ja odottelee sitä että lumi sulaa pois, pois, pois...

Helmikuu oli minulle mainio lukukuukausi, tein monta hyvää löytöä ja tutustuin uudelleen muutamaan vanhaan hyvään teokseen. Luin yhteensä 16 kirjaa ja neljä sarjakuvaa. Englanniksi tuli luettua poikkeuksellisen vähän, vain yksi sarjakuva. Olen kuitenkin iloinen siitä, että tulin, oikeastaan ihan vahingossa, lukeneeksi kahta kirjallisuuden nobelistia, Doris Lessingiä ja Toni Morrisonia. Tässä kuussa lukuhelmiä oli helppo löytää, minun TOP3eeni taisivat pitkän pohdinnan jälkeen yltää Minun kansani, minun rakkaani, Musta tulppaani ja Yön kirkas tähti. (Sekä Konttorikanat ja Cuba: My revolution -teokset sarjakuvista!) Luettuja sivuja kertyi yhteensä 5530, eli tammikuun mammuttimaisten teosten jälkeen ollaan taas normaalilukemissa.

Helmikuun punainen lanka on näin jälkeenpäin ihan selvä. Matkailu. Sinkoilin kirjojeni kanssa ihan minne tahansa kunhan ei tarvitse olla pakkasissa tai lumimyräkoissä. Kirjallinen maailmanvalloitus etenikin helmikuussa ihan hurjalla tavalla ja Ikkunat auki Eurooppaan siinä samalla. Tässä kuussa käytiin Virossa, Kuubassa (kaksikin kertaa), Haitissa, Ruandassa, Iso-Britanniassa, Nepalissa, Hollannissa, Ruotsissa, Islannissa, USAssa, Kroatiassa, Kreikassa, Zimbabwessa, El Salvadorissa ja Norsunluurannikolla. Matkailu avartaa, nojatuolissakin.
  
Minun kansani, minun rakkaani / Toni Morrison
Aya Elämää Yop Cityssä / Marguerite Abouet, Clément Oubrerie
Kaunis sydän / Cecilia Samartin
Parempien ihmisten lapsi / Doris Lessing
Tiikerin vaimo / Téa Obreht
Troijan laulu / Colleen McCullough
Steve Jobs / Walter Isaacson
Jyrkänteen reunalla / Arnaldur Indriðason
Buddha: kertomus valaistumisesta / Deepak Chopra
Musta tulppaani / Alexandre Dumas
Konttorikanat: Elämää kopissa / Doug Savage
Yön kirkas tähti: 99 viimeistä kirjettä / John Keats
Vastalauseita: kirjoituksia 1985 - 2010 / Liza Marklund
Väylä / Grönroos & Rantio
Epätavallinen lukija / Alan Bennett
Kigalin kakkukauppa / Gaile Parkin
Tummaa suklaata / Lesley Lokko
Cuba: My revolution / Inverna Lockpez, Dean Haspiel
Ikuisen rakkauden saari / Daína Chaviano
Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus: Indrek Hargla

Mitäs tehdään ensi kuussa? Kirjapinon perusteella uskoisin kansainvälisen menon jatkuvan ja yksi herkullinen sarjakuvakin tuolla odottelee. Niin ja se kevät. Odotan kovasti sitä että lumi sulaa pois ja hiihtäjät luovuttavat taas lenkkipolkuni minulle. Ilmoittauduin Naisten kympille ja veri vetäisi nyt kovasti juoksemaan!

10 kommenttia:

 1. Huima lukulista! Tuo Morrisonin kirja on minullakin aikomus lukea, ja kuvauksesi siitä kyllä houkuttaa.

  P.s. Lumien sulamista odotellaan kovasti täälläkin, toistaiseksi tuntuu lapioitavaa riittävän... *huoh*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helmikuun lukemiset ovat olleet aika onnistuneita, oli oikeastaan aika vaikea valita tämän kuun suosikkeja kun hyviä oli niin monia. Ja ihania sarjakuvia ja kaikkea! *Hymyilee onnellisena*

   Ihanaa että aurinko paistaa nyt, kuvittelen lumen sulavan as we speak.

   Poista
 2. Onpa sinulla ollut huikea lukukuu! Hienoa!

  Lukemisen iloa myös huomenna alkavalle maaliskuulle ja tsemppiä Naisten kympin harjoitteluun. Minuakin kutkuttaisi alkaa taas juosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempityksestä. Nyt olisi kauhea into päällä, mutta lenkkipolkuni tosiaan on hiihtäjien käytössä eli nämä lumet pitäisi nyt saada pois ja nopsaan! ;-)

   Poista
 3. Melkoinen lukukuu :)

  Toni Morrisoniin minullakin olisi tarkoitus tutustua ja myöskin saada maailmanvalloitusta etenemään, alkutekijöissä kun vielä olen.

  Minäkin voisin osallistua paikalliselle Naisten kympille, tosin ihan kävelymielellä mutta kuitenkin... Nyt on ollut useampi vuosi välissä kun olen osallistunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oikein mainio lukukuu, olisivatpa kaikki tällaisia! Kiva että Morrison ja maailmanvalloitus kiinnostavat, haasteiden kautta tulee löytäneeksi välillä oikein kivoja kirjoja joihin ei kenties muuten olisi tullut tarttuneeksi. Musta tulppaani oli minulle sellainen löytö.

   Ollaaan sovittu kaveriporukassa että mennään ihan kunnon mukaan tuolla Kympillä, eli jos ei jaksa juosta niin sitten kävellään. Ei se niin vakavaa ole. :)

   Poista
 4. Olet tosiaan lukenut paitsi paljon myös sinkoillut ihanan ihailtavasti ympäri maailmaa! Toni Morrison -postaus jäi erityisesti mieleeni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toni Morrison jäi mullekin mieleen, oli vahva lukukokemus... Yllätyin itsekin sinkoilun määrästä, matkakuumetta selvästi!

   Poista
 5. Olet kyllä varsinainen lukutoukka! <3

  Minullekin jäi postaamistasi parhaiten mieleen Toni Morrison. Toivon itsekin ehtiväni lukea Morrisonia mahdollisimman pian, toivottavasti jo tässä kuussa! Tiikerin vaimo on minulla yhä kesken, ja listaltasi aion lukea myös ainakin Samartinin ja Harglan kirjat. :)

  Ja kiihkeää matkakuumetta täälläkin, onneksi muutaman viikon päästä vähän helpottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se lukeminen vain on sellainen elämäntapa, aina kirja laukussa...

   Toni Morrison jäi minullekin vahvasti mieleen, se oli välillä melkein pökerryttävä lukukokemus. Ehkä se oli minulle sellainen kirja joka "menee ihon alle".

   Oi, sinullako on taas joku ihana reissu tiedossa?! Mahtavaa! Olen ihan kade, minulle ei ole tiedossa kuin Tukholman risteily, mikä toki on ihan kiva sekin. Hmm... Pitäisiköhän lukea pari ruotsalaista dekkaria pohjille...

   Poista