torstai 9. helmikuuta 2012

Väylä / Grönroos & Rantio

 Taas täytyy kiittää kirjastontädin tai -sedän esillelaittoa sarjishyllyllä, niin nätisti Väylä oli laitettu esille. Ja kun kansi on niin kaunis, sinivalkoinen ja talvinen, niin pakkohan tämä oli kantaa kotiin. Ja lukea heti.

Väylän tekijäpari, Grönroos & Rantio, on ennestään tuttu arkisen kirpeästä ja osuvasta Pieniä julmia tarinoita -sarjasta. Väylä onkin aiheiltaan hyvin samantapainen, se esittelee pieniä havaintoja ihan tavallisista hetkistä. Sen kanssa tekee mieli kihertää tai pyöritellä silmiä ihmisten typeryydelle ja joskus pilkka osuus omaankin nilkkaan... Se on nokkela ja hetkittäin vähän liikuttavakin sarjakuva.

Tarinat ovat otoksia kirpputorilta, jossa tyhjennetään kotia, lomamatkoilta, lasten leikeistä. Varsinkin matka-aiheisissa sarjoissa Grönroos & Rantio osuvat herkullisesti nappiin - kyllä minä ainakin tunnistan tämän tyyppiset matkailijat! Minun suosikkini taisi kuitenkin olla kirjan nimikkosarja Väylä, jossa ojennetaan auttava käsi.

Arktinen banaani, 2011
Sivuja: 48
Kirjasta lisää: Kujerruksia


2 kommenttia:

 1. Ihanaa että sinäkin olet löytänyt tämän Norkku! Meidänkin kirjastossa tämä oli nostettu kauniisti uutuuspöydälle kun oli tullut :)

  Se kirpputoritarina oli ihan sydäntäraastava, oih. Ja ne matkailijat, tsih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnea, tämän kansihan on tosi kaunis ja vielä vuodenaikaan sopivakin!

   Muuten, te kun olette kovia sarjisharrastajia, niin kurkkaappa Cuba: My revolution -sarjakuva, luulen että se voisi kiinnostaa.

   Poista