lauantai 23. elokuuta 2014

Luupuisto / Jarkko Sipilä

Olen pikkuhiljaa ja ihan vahingossa alkanut fanittamaan Jarkko Sipilän Takamäki -sarjaa. Muistan napanneeni ensimmäiset kirjat mukaani sellaisella "jotta olisi jotain luettavaa" -meiningillä mutta putki jäi päälle ja nykyisin olen suorastaan täpinöissäni saadessani tuoreen Sipilän hyppysiini. Näiden poliisien rouheassa meiningissä on jotain sellaista joka saa allekirjoittaneen suorastaan ahmimaan sivuja eikä Luupuisto ollut poikkeus.

Luupuiston tarina alkaa kun innokas sienestäjä löytää metsästä ihmisen käden luun, sitten löytyy muutakin. Murhaajan metsästys vie tällä kertaa Takamäen tiimin huumekuvioiden ja hyväksikäytön pariin, jossa väkivalta ja kosto ovat räjähdysaltis yhdistelmä.

Luupuisto on jo Takamäki-sarjan 14. osa ja toivon ettei sille näy vielä loppua. Kirja on jälleen kerran taattua Sipilää, teksti soljuu mukavasti ja poliisien puhe tuntuu aidolta ja luontevalta ja juonikin kiemurtelee oikein kiitettävästi joten lukija voi vain kiittää kirjailijaa tyytyväisenä - tulin viihdytetyksi! Eräs Takamäki-sarjan hienouksista löytyykin realistisen poliisityön kuvauksen ohella Sipilän juonikuvioista jotka ovat ilahduttavan juonikkaita.Takamäen tiimi alkaa muutenkin tuntua jo vanhoilta ystäviltä ja huomaan Mikko Kullan nousevan hitaasti suosikkini Suhosen rinnalle. Suosittelen kunnon perusdekkarin ystäville!
"Suhonen vilkaisi Takamäkeä. - Viinereitä ja kahvia. Neuvotteluhuoneita ja poliisihallituksen politikointia. Ei helvetti, ei musta ole sellaiseen. Mieluummin menisin vaikka Sörkkaan vartijaksi. Siellä on porukka luotettavampaa. Sitä paitsi lihoisin niiden lihapatojen ääressä, Suhonen virnisti."
CrimeTime, 2014
Sivuja: 251

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti