lauantai 2. elokuuta 2014

Hyvä aviomies / Liane Moriarty

Heinäkuun helteissä sain luettavakseni sähköisen ennakkokappaleen Liane Moriartyn kirjasta Hyvä aviomies. Kirjailija ei ollut ennestään tuttu mutta kannen perusteella veikkailin sisältä löytyvän chick-litiä ja sehän passaa helteeseen kuin jäätelötuutti meikäläisen käteen.

Kirjan keskiössä ovat salaisuudet ja niiden elämää muuttava voima. Siivotessaan Cecilia, täydellinen kotirouva ja Australian 3. paras Tupperware -myyjä, löytää miehensä papereista kirjeen, joka on osoitettu hänelle, mutta kirje on tarkoitettu avattavaksi miehen kuoleman jälkeen. Pandoran lipasko? Tess pakenee aviokriisiään kotimaisemiin ja tutustuu Cecilian ohella Racheliin, jonka menneisyyttä varjostaa tragedia.

Moriartyn teos osoittautui yllättävän koukuttavaksi tapaukseksi. -Kolmen naisen voimin tapahtuva kerronta kuljetti tarinaa mukavaa vauhtia eteenpäin ja mielenkiintoi säilyi näkökulman muutosten ansiosta. Kirja asetelmineen on sinällään melko perinteinen, jopa hitusen ennalta-arvattavakin mutta siltikin tämä soppa toimii ja jätti tämän lukijan lopuksi pohtimaan elämän taitekohtia. Kelpo kesälukemista!

WSOY, 2014
Sivuja: 358
Alkuteos: The Husband's Secret
Suomentanut Helene Bützow
Kirjasta lisää: Oota, mä luen eka tän loppuun

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti