perjantai 31. toukokuuta 2013

Norkku sydän kesä

Ihanaa että vihdoinkin on kesä - tätä on odotettu. Tuntuu että kesäviikonlopuissa on enemmän tunteja kuin talvisissa, kummasti sitä ehtii puuhailla jos jonkinmoista ennenkuin havahtuu kellon olevan jo iltakymmenen. Olen möyrinyt mullassa, keräillyt oksia, kylvänyt ja ihmetellyt, juossut, ollut talkoissa, kivihommissa ja Naisten kympillä. Mutta lukemisen ja bloggamisen kanssa tahti onkin jo ollut hitaampi, sillä juuri nyt en tahtoisi koneen äärellä istua, sitä varten ovat talven pimeät illat!

Toukokuun melkein-kirjallisiin juttuihin kuului Kultahattu-leffa. Olen lukenut kirjan joskus lukioaikoina siitä todennäköisesti juuri mitään tajuamatta. Ainoat muistijälkeni teoksesta ovat se, etten yhtään pidä Daisystä ja se, että lukemassani kirjassa oli leffakansi, jossa tosin komeilivat Robert Redfod ja Mia Farrow, vuoden 1974 leffan tähdet. Meno on kieltämättä muuttunut aika erinäköiseksi neljässäkymmenessä vuodessa! Uusi elokuva oli kieltämättä komea ja herätti ajatuksiakin, mutta Daisystä en edelleenkään kykene pitämään vaikka Carey Mulligan onkin suloinen.

Osallistuin myös monen muun bloggaajan kanssa Helmet-kirjastojen järjestämään iltaan, jossa ideoitiin porukalla kirjastojen palvelutarjontaa. Olen itse Helmetin palveluiden suuri fani, joten tähän tilaisuuteen halusin ehdottomasti päästä! Kirjasfääristä löytyy muuten aiheesta kiva postauskin, klik!

Toukokuun luetut

Luettuja kirjoja 18 kpl, joista äänikirjoja oli 2 kpl ja e-kirjoja 3. Englanniksi luin tavanomaista enemmän, 8 kirjaa, mikä osittain selittyy e-kirjoilla, OverDrivestä kun ei suomenkielistä kirjallisuutta valitettavasti löydy. Luettuja sivuja kertyi 4844 eli hiukan tavallista vähemmän, mutta nyt olen löytänyt yhdistelmän lenkkipolku ja äänikirja, joka tuntuu kerrassaan mahtavalta!

Kuukauden parhaat lukuhetket tarjosivat Witches (nuorille suunnattu tietokirja Salemin noitavainioista), Keisarinnan yksinäisyys (Itävallan keisarinnan elämäkerta) ja hieno Leijapoika. Monta muutakin hienoa kirjaa luin mutta nämä kolme olivat ne, jotka tällä kertaa tekivät suurimman vaikutuksen. Suoranaisia floppeja ei tielleni osunut, joskin ärryin Ilkka Remeksen kirjan hahmojen täydellisyyteen.

Haasteiden tilanne

Haasteeni edistyvät suoraan sanottuna surkeasti. Amerikan osavaltioiden keruussa sain sentään kasaan Etelä-Dakotan, muuten toukokuu näyttää nollatulosta...

Entäs ensi kuussa?

Luulen että kesävallattomuuteni jatkuu ensi kuussakin ellei kesäkuu satu olemaan rankkasateiden riivaama. Ainakin muutama kevään uutuskirjoista on kesäkuun pinossa odottelemassa ja juhannukseksi olisi kiva lukea jotain suomalaista ja romanttistakin.

10 kommenttia:

 1. Luet aina niin ihanan paljon! Meillä on leffana kesken tuo Marigold Hotel (koska olen jo pari kertaa nukahtanut kesken - en leffan tylsyyttä, vaan muuten väsymystäni), enkä edes tiennyt sen olevan myös kirja.

  Iloista viikonloppua ja alkavaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihanaa viikonloppua ja kesää sinullekin!

   Muistan epämääräisesti nähneeni tämän elokuvan mainoksen joskus jossain, mutta se ei tainnut olla mikään megahitti? Voisin kyllä kuvitella että Maggie Smith ja Judi Dench saavat aiheesta paljon irti. :)

   Poista
  2. Ehkä ei megahitti, mutta varmaan ihan menestynyt genressään. Katsottiin elokuva lopulta eilen loppuun ja oli se kyllä hyvä. Sellainen hyvänmielen leffa, ei elämää suurempi, mutta herttainen. Näyttelijäkaarti oli tosiaan mahtava. Mukana oli myös esim. Downton Abbeysta tuttu Penelope Wilton (Isobel).

   Poista
  3. Epäilemättä,mm. Dench ja Smithn ovat laatunäyttelijöitä. Harmikseni se vain pyöri ainakin meidän leffateatterissa vain lyhyen aikaa, mutta ymmärrän toki että elokuva vanhuksista Intiassa ei vedä ihan samalla tavalla kansaa kuin vaikka joku action-pläjäys. (Vaikka pidän minä niistä action-leffoistakin...)

   Poista
 2. Karoliinaa komppaan, näitä sinun luettujen määriä on aina hauska katsella.

  Ihanaa kesää sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri, ihanaa kesää sinullekin!

   Poista
 3. 18, härrekyyd! :D Täytyy elätellä toivoa, että kesälomalla riittäisi itselläkin aikaa uppoutua vastaamaan määrään, mutta mullassa, mettässä ja muualla möyriessä kuluu helposti päivät...
  -Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pia, ei se lukemisen määrä vaan se kokemuksen laatu... Minulla on siinä 18 mukana sarjakuva, lyhytromaani ja pari nuorten kirjaakin ja kun on pitkä työmatka niin sitä lukuaikaahan järjestyykin sitten melkein jo virankin puolesta.

   Poista
 4. 18, vautsi vau! Minä sain hätäseen neljä luettua ;) Jotenkin tämä valoisa, lämmin aika saa haahuilemaan niin paljon kaikkea muuta, että ei vaan tule luettua niin paljon. Nyt on kyllä lukupino(i)ssa jo niin paljon kiehtovia kirjoja odottamassa, että tässä kuussa toivon mukaan luen paaaaaljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haahuileminen kuuluu joskus asiaan, lukemisesta ei onneksi tarvitse ottaa stressiä, joten mikä tahansa luku on aina hyvä. :)

   Poista