keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Hauskaa vappua!

Huhtikuu on ollut vaihteleva lukukuu. Osan kuukautta olen kärsinyt kirjaston varauslistan aiheuttamasta lukujumista, sillä useampi kevään uutuuksista on varauslistan mukaan jo melkein hyppysissäni ja odottavan aika on niin kovin pitkä. Lämpenevä sää on innostanut myös ulkoiluun (lumi on vihdoinkin sulanut laduilta, jee!) ja pihalla olen yrittänyt muistella mitä kukkapenkkiin mahdollisesti viime vuonna istutettiin... (Olen innokas mutten kovin taitava viherpeukalo.)

Mitä tulikaan luettua?

Luin yhteensä 6415 sivua ja 19 kirjaa, mikä on minulle tavallista enemmän. Lukukuuhun on mahtunut melkoisia möhkäleitä, kuten Kingin 22.11.1963 ja ihan pikkuruisia kirjoja kuten Tiny Wife. Kuluneesta kuukaudesta on vaikea löytää lukuteemoja, tulin lukeneeksi useamman historiallisen teoksen, trillereitä, kotimaisia, ulkoimaisia, nuortenkirjoja...

Kuukauden parhaat lukukokemukset olivat tällä kertaa Teemestarin kirja, Ylismaan Gregor ja 22.11.1963. Huhtikuun flopiksi pääsi Joy Fielding kirjallaan Shadow Creek, joka oli aikamoista huttua.
Näiden lisäksi kuuntelin Joyce Carol Oatesin näytelmän Truth Teller (L.A Theatre Works), joka valitettavasti osoittautui huonoimmaksi Oates-kokemuksekseni ikinä. Kyseessä on ilmeisesti tunnetumpi teos, johon Oates on oman kädenjälkensä lisännyt, mutta minulle ei tällä kertaa auennut näytelmän nokkeluus. Lisäksi koin häiritsevänä tekijänä sen, että kirja oli ns. valmiiksi naurettu eli yleisön nauru oli mukana nauhoitteessa.

Kiinnostuneille tiedoksi että kyseessä on näytelmä, jossa viisi vuotta maailmalla huidellut Hedda-tytär palaa etelävaltiolaiseen kotiinsa vanhempiensa hääpäiväksi. Mukana on juutalainen professori/poikaystävä Saul, joka tietysti herättää hiukan kauhistusta sovinnaisissa vanhemmissa. Lisäksi kauniiksi kehuttu, Heddan kadehtima Maggie-sisko alkaa kiinnostua Saulista. Minun makuuni teos oli vähän turhankin täynnä stereotypioita eikä teokseen oltu keksitty mitään kovin tuoretta. Not my cup of tea.

Haasteiden tilanne

Ei ole valloitettu maailmaa, ei edes Amerikkaa. Sarjakuvahaastekin on ihan ennallaan. Surkeaa. Tämä bloggari on näemmä vain haihatellut. Kiitos Teemestarin kirjan, sain sentään 2013 Kotimaista -haasteen loppuun.

Entäs toukokuussa?

Toukokuussa jatkuvat äänikirjakokeilut ja lenkkeily! Uutta (ja parempaa) Oatesiakin on tulossa... Lisäksi elättelen toiveita siitä että kirjaston varausjumitus purkautuisi lähiviikkoina ja pääsisin herkuttelemaan muutamalla kevään uutuuksista! Mutta sillä välin, nauttikaahan vapusta!

14 kommenttia:

 1. Teemestarin kirja odottaa minulla lukupinossa, joten mukava kuulla, että se kuului sinulla kuukauden parhaisiin.

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annami, hyvää vappua sinullekin (ja mainioita lukuhetkiä)!

   Poista
 2. Ihana kuva! Ja vau, mikä määrä luettuja kirjoja. Teemestarin kirja on yksi omakin suosikkini, se on niin hieno, että valitsin sen viime vuonna ykkösehdokkaakseni Blogistanian Finlandiassa.

  Hauskaa vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä harmikseni päädyin lukemaan tämän vasta nyt, muutoin olisin ehkä itsekin äänestänyt Teemestarin kirjaa.

   Hauskaa vappua!

   Poista
 3. Teemestarin kirja on tosiaan hyvä! Ja sinullapa on ollut runsas lukukuukausi.

  Hyvää vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katri, Teemestari oli tosiaan herkkua! Huhtikuu oli tosiaan aika ahkera lukukuukausi, luulen että kesäksi taitaa tahti taittua kun pääsee lenkkipoluille ja kuoputtelemaan pihalle.

   Hauskaa vappua!

   Poista
 4. Mahtava lukusaldo! Minulle huhtikuu jäi kirjallisesti laihaksi.

  Hauskaa vappua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän sitä aina voikaan jaksaa, lukeminen vaatii myös oman oikean mielentilansa. :)

   Hauskaa vappua!

   Poista
 5. Huikea lukusaldo! Minullakin Teemestarin kirja odottelee lukupinossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aletheia, toivon siis hyviä lukuhetkiä!

   Poista
 6. Onpa sulle ollut upea lukukuukausi! Mulla tuo Teemestarin kirja on vieläkin lukematta, mutta hyvää kannattaa odottaa.

  Onpa harmillista, että kirjaston varauslistat haittaavat lukemista. Mutta onhan siinä se positiivinen puoli, että kirjoja luetaan ahkerasti (kaikista kirjan kuolemaa enteilevistä puheista huolimatta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna Elina, Teemestarin kimppuun ehtii mainiosti myöhemminkin, sinulla on hieno lukukokemus edessäsi!

   Varauslista-ongelmani on oikeastaan aika onnellinen, kirjastolaitos on ihana asia ja samoin sekin että lukijoita riittää. Ja ne jonotkin liikkuvat jo varsin suotuisasti, kunhan tässä purputan...

   Poista
 7. Oletpa ehtinyt lukea paljon. Itse jos saan luetuksi enemmän kuin neljä kirjaa kuussa, olen tyytyväinen. Lukemistasi kirjoista olen lukenut vain Tsaarin kuriirin, mutta olet tuonut esille monta kiinnostavaa trilleriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Margit. Trillereitä on tullut tosiaan ahmittua taaskin, ne taitavat olla paheeni. :)

   Poista