maanantai 31. joulukuuta 2012

Tervetuloa tammikuu!

Sinne se meni, taas yksi vuosi takana. En oikein ole talvi-ihminen ja kulunut joulukuu kaiken saamamme lumen kanssa on ollut kyllä melkoinen. Tai no, ei minulla mitään ole lunta vastaan, mutta pakkanen ei vain ole minun juttuni. Lohduttaudun siis ajattelemalla että päivät jo lyhenevät ja kuljetaan taas kohti kesää (vaikkei nyt siltä vielä tunnukaan)...

Joulukuun lukemisia sääteli aika paljon kiire. Sitä oli töissä ja kotona, sillä meidän perheessämme loppuvuosi on kiivasta synttärikautta ja sitten onkin jo joulu. Touhua siis riittää kuin Korvatunturilla konsanaan! Tämä ehkä heijastui lukemiseen, sillä huomasin kaipaavani luettavakseni ennen kaikkea jotain kevyttä ja olin ehkä tavallista kriittisempi lukemani suhteen. Oikea lukuhetki on tärkeä, sillä esimerkiksi Linn Ullmanin perhedraama ei yhtään sopinut joulun jälkeiseen iloiseen oloon.

Kiltti olin kuitenkin ollut, sillä Joulupukki toi minulle peräti kaksi tiiliskiviromaania - Kate Mortonin The Secret Keeperin ja Ken Follettin The Winter of the Worldin. Ihan vielä en ole jaksanut niitä korkata, mutta kaikki aikanaan...

Joulukuun luetut

Joulukuussa luin yhteensä 20 kirjaa ja n. 5279 sivua, pl. lukemani kaksi sarjakuvaa ja kolme e-kirjaa, joiden oikeita sivumääriä en tiedä. Kuukauden parhaita herkkupaloja olivat tällä kertaa Art Spiegelmanin Maus, Ruta Sepetyksen Harmaata valoa ja Wayne G. Hammondin ja Christina Scullin kaunotar Hobitti Tolkienin silmin. Joulukuun lukemisto on ollut varsin sekalaista sakkia, tietopaketeista lanuun ja seikkailukirjoihin ja sarjakuvista sci-fiin ja hauskaa on ollut. On kai pakko jo tässä vaiheessa alkaa myöntämään että blogini "linja" on linjattomuus. Luen näemmä kaikenlaista, jos vain kirja/aihe sattuu uteliasta lukutoukkaa kiinnostamaan.


Haasteiden tilanne

Haasteiden suhteen otin laiskan loppukirin ja löysinkin muutama mukavan yllättäjän, esimerkiksi Michael Crichtonin Kongoon en olisi luultavasti tartunut lainkaan mutta kun Kaunokirjallinen maailmanvalloitus sitä vaati... Kirjallisesti seikkailin siis tässä kuussa Kongon demokraattisessa tasavallassa, Jordaniassa, Liettuassa ja Malesiassa.

Eurooppa-haasteessa nappasin itselleni Vatikaanin, muuten vauhti alkoi sillä saralla jo hiipua. Hiljaista oli So Americanissakin, valloitettua tuli vain Virginia.

Entäs ensi kuussa/vuonna?

Ensi kuussa vietetään ainakin blogisynttäreitä ja silloin on luvassa taas arpomista! Huomenna on vuosittaisen tilastotuokion vuoro, sillä minun tammikuuni alkaa aina kilometrin pituisella katsauksella menneeseen. Uuden vuoden ensimmäisenä päivänä siis katsellaan käppyröitä, blogivuoden kohokohtia ja suosituimpia postauksia.

14 kommenttia:

 1. Minä sain itseäni tyydyttävän loppukirin aikaiseksi So Americanissa. Euroopasta jäi sen sijaan monta maata valloittamatta, mutta niiden vuoro tulee vähitellen maailmanvalloituksen yhteydessä. Ja uusia haasteita olen tietenkin jo haalinut ensi vuodelle, mutta kun tykkään niistä niin paljon! ;)

  Räiskyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taidan jatkaa osavaltiohaasteen omin nokkineni loppuun - haluan saada sen kartan täyteen! Ja sitten on tietysti maailmanvalloitus, mutta uusia haasteita en ole vielä miettinytkään... Ehtiihän niitä sitten, ensi vuonna!

   Ihanaa uutta vuotta sinnekin!

   Poista
 2. Itsehän en tosiaankaan saanut aikaiseksi mitään loppukiriä missään haasteessa :D

  Hyvää uutta vuotta, erinomaista kirjavuotta 2013!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unni, ensi vuonna sitten uudet kirit. Vaikka haasteet ovatkin kivoja, tärkeintä on kuitenkin lukea sitä mistä nauttii!

   Loistavaa uutta vuotta, tulkoon eteesi monta napakymppikirjaa!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Ei tosiaan yhtään hullumpi, hauskaa oli!

   Poista
 4. Oh, oletpa lukenut paljon yhden kuukauden aikana, hatunnoston arvoinen asia! :)

  Hiplasin muuten tuota uusinta Mortonia kaupassa, mutta jätin hyllyyn House at Rivertonin aiheuttaman pettymyksen takia (jätin siis sen kirjan kesken). Forgotten gardenista pidin kovasti ja Distant Hours on hyllyssä odottamassa.

  Nyt voisinkin odotella, että luet Secret keeperin, niin voin sitten sinun "tuomiosi" perusteella päättää viitsinkä sitä edes hankkia ;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Elegia!

   Joulupukki osasi asiansa, tuli kivat kirjalahjat. Taidan siis aloittaa tammikuun tiiliskiviurakan Secret Keeperistä :)

   Poista
 5. Mahtava lukulista. Minä en ole lukenut ainoatakaan sillä esiintyvää kirjaa...! Linjattomuus blogin linjana on erinomainen. Oikein mukavaa vuodenvaihdetta ja koko ensi vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Roz. Luulen että tämmöinen haihatteleva, linjaton mutuhuttu on minun juttuni. :)

   Ihanaa ensi vuotta sinullekin!

   Poista
 6. Kirjaisaa vuotta 2013 sinulle! <3 Harmaata valoa lähti tänään mukaan kirjastosta, siinäpä teos jonka olen tahtonut lukea jo pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Harmaata valoa ansaitsee kyllä kaikki saamansa blogisauhut, toivottavasti pidät.

   Ihanaa lukuvuotta sinullekin!

   Poista
 7. Hienoja kirjoja! Ja odotan innolla kilometrin pituista vuosikatsaustasi :)

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvää uutta vuotta 2013 :)

  VastaaPoista