tiistai 4. joulukuuta 2012

Darth Vader ja poika / Jeffrey Brown

 Täällä ei ole pitkään aikaan ollut esillä sarjakuvia ja asia alkoi oikein jo ärsyttää minua. Outoa miten johonkin kirjatyyppiin osaakin kiintyä. Minulle sarjakuvat ovat jollain lailla kevyempää ajanvietettä kuin kirjat ja kevyemmällä tarkoitan enemmänkin nopealukuisempaa kuin aihepiiriltään helppoa. Oma viehätyksensä on myös kuvituksella, joka päästää uteliaan lukijan kurkistamaan syvemmälle taiteilijan ajatuksiin.

Pahimpaan sarjishimooni löysin lopulta Jeffrey Brownin Tähtien sota -sarjakuvan Darth Vader ja poika. Tunnustan jo tässä kohtaa etten kuulu suuriin Tähtien sota -faneihin, itseasiassa en ole nähnyt sarjan uusia elokuvia lainkaan. Kirjan kaikki piirrokset eivät tästä syystä oikein auenneet minulle, innokkaammat fanittajat varmasti saisivat kirjasta minua enemmän irti.

Kirjassa lordi Vader joutuu ottamaan taukoa imperiumin valloituksesta vahtiakseen nelivuotiasta Lukea. Perheen elämä on mukavan arkista menoa, tietysti mukavalla twistillä. Lordi tasapainoilee työn ja isyyden välillä, yrittää pitää yllä kuria villille vekaralleen ja kokee hienoja hetkiä.

Tästäkin huolimatta kirjan idea on minusta ihana. Pelottava pimeyden ruhtinas yksinhuoltaja isänä vahtimassa vilkasta pikku-Skywalkeria - mahtavaa! Kirja onkin paitsi Tähtien sota ilottelua mutta myös isyyden lempeää ylistystä. Olipa Darth Vader kuinka mahtava hyvänsä, pienen poikansa edessä hänkin tuntuu olevan voimaton! Parhaimillaan kirja onnistuukin liikuttamaan kun armoton lordi näyttää pehmeämmän puolensa pienen poikansa edessä.

Atena, 2012
Sivuja: 62

5 kommenttia:

 1. Oijoi, tää kuulostaa hyvältä! :) Tosin minun poikani saattavat kyllä "staarvaars" -faneina tämän omia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, kirja antaa varmaan faneille vahvemman elämyksen!

   Poista
 2. Leia ilmeisesti oli lähetetty Alderaaniin, ja Obivan ei ollut onnistunutkaan piilotuksessaan Owen Larsin tyköön, ... :)
  ***
  Isän ja pojan kohtaamisista vitosen loppukohtaus lienee kiinnostavin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leiakin kyllä vilahtaa kirjassa, muistaakseni vain yhdessä ruudussa tosin. :D

   Poista
 3. Erityisen hellyttävä oli strippi, jossa Luke makaa sohvalla isänsä kainalossa ja Darth Vader ajattelee kätensä puutumista <3 Mahtava idea, tykkäsin kovasti tästä ja myös Darth Vader ja pikku prinsessa -kirjasta, jossa siis keskitytään Leiaan.

  VastaaPoista