keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Hobitti Tolkienin silmin / Wayne G. Hammond, Christina Scull

Hobitti-elokuva saa Suomen ensi-iltansa tänään, 12.12.2012 ja sen kunniaksi esittelen ihanan Tolkien-taidekirjan. Hobitti Tolkienin silmin kertoo paitsi tarinan syntyvaiheista ja esittelee Tolkienin itsensä laatimaa upeaa kuvitusta. Oli mielenkiintoista nähdä kuvien kautta kuinka kirjailija on hahmottanut luomaansa maailmaa. Tolkienin kuvitus on minun makuuni kaunista, kenties vähän japanilaistyylistäkin ja esimerkiksi kannen kuvan voisin kuvitella ripustavani omallekin seinälleni. Elokuvaakin on tarkoitus mennä katsomaan, liputkin on jo varattu viikonlopuksi. Tulee olemaan mielenkiintoista verrata kirjan taidetta Peter Jacksonin näkemykseen!

Olen aina ollut kiinnostunut taiteilijan luovasta prosessista ja Hobitti Tolkienin silmin tarjosikin siihen oivallisen näkökulman. Kirjaan on koottu mm. erinäisiä luonnoksia saman kuvan synnystä, mm, Hobittilasta ja Haltijakuninkaan portista löytyy monta kuvaa, joista on hauska huomata miten Tolkien on iteroinut ja leikitellyt ideoillaan. Plussaa kirjassa ovat riittävän isokokoiset värikuvat, jotka hyödyttävät varsinkin karttojen tutkailua - iso plussa tosi-fanien kannalta!

Visuaalisesti kirja on minusta suoraan sanottuna ihana. Minulla ei toki ole minkäänlaista kuvataidekoulutusta, joten en kaiketi ole pätevä antamaan muuta kuin mutuhuttuarvion, mutta toistaiseksi kirjan kuvitus on aiheuttanut vähän samanlaisia reaktioita kuin suuresti fanittamani Hiroshigen työt. Olenkin selaillut sitä jo useampaan otteeseen ja huokaillut kuvien äärellä, jonka jälkeen olen visusti tallettanut aarteeni turvalliseen paikkaan. My precious...


WSOY, 2012
Sivuja: 144
Alkuteos: The art of the Hobbit by J.R.R. Tolkien

6 kommenttia:

 1. Tuo kirja vaikuttaa kyllä ihanalta!

  Kiitokseksi blogger- ym. tekniikkaan liittyvistä neuvoista (fb-ryhmässä) muistin sinua Tsemppaava blogiystävä -tunnustuksella:

  http://sininenlinna.blogspot.fi/2012/12/joulukalenterin-luukku-12.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on mahtava, ihan aarre.

   Kiitos tunnustuksesta: )

   Telkkarimainosta lainaten: "Jokainen joka apua saa, sitä joskus tajuu myös antaa..."

   Poista
 2. Hienoja kuvituksia Tolkienilla ja Sormusten herran välissä tullut karttakin olisi seinälle passeli aarre.
  Elokuva-arvistelussa Hobittia pidettiin liian mahtipontisena. Ehkäpä se kuitenkin Tolkien-fanilta saa muutaman tähden lisää. Jää nähtäväksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perjantain jälkeen minäkin tiedän enemmän :)

   Poista