tiistai 21. elokuuta 2012

E-kirja -viikko 3 - 9.9.2012 - kaikki mukaan!

Väläyttelin aikaisemmin ajatusta e-kirjaviikosta, mutta ajatuksen työstäminen vei jokusen viikon - on pitänyt lomailla ja palata töihinkin. Mutta tässä se nyt tulee!

Ajatuksenani on että 3 - 9.9 esittelen blogissani vain sähköisiä kirjoja, samalla teen kurkkauksen ainakin Helmetin uuteen Overdrive-palveluun. Kaikki halukkaat saavat liittyä blogeissaan teemaan mukaan itselleen sopivalla tavalla, vaikkapa jakamalla e-kirjalöytöjä, käyttökokemuksia tai vinkkejä. Ideoita ehtii vielä hyvin hautomaan, sillä teemaviikkoon on vielä vähän aikaa ja tietysti muistuttelen asiasta vielä lähempänä.

Nyt haastankin jokaisen kynnelle kykenevän lainaamaan sähköisen luettavaa (mm. Overdrivessä on lainattavana verkon kautta myös äänikirjoja). Kaikki mukaan!

21 kommenttia:

 1. Todella hyvä idea. Kirjafanit ovat vähän e-kirjavastaisia kokemukseni mukaan, itsekin kuulun joukkoon. Kannattaisi päästä eroon ennakkoluuloista, koska epäilenpä että e-kirja ei ole ihan heti katoamassa maan päältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin vastahankaan ennen kokeilin Koboa ja tajusin sen ihan näppäräksi jutuksi. Rakkaus perinteiseen kirjaan ei katoa, mutta e-kirja helpottaa kyllä lukunälkää ja myös olkapääni kiittää kun ei aina tarvitse raahata tiiliskiviä mukana.

   Poista
 2. Voisin liittyä mukaan haasteeseen. On pitänytkin kirjoittaa omaan blogiin joku kerta e-kirjasta ja nyt sain siihen hyvän syyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukaan vaan, linkittelen vaikka viikon koostepostaukseen osallistuneet niin saadaan kaikki vinkit jotenkin kasaan.

   Poista
 3. Olen kirjastofani, kirjafani ja e-kirjafani. Ongelma on vain niiden saatavuus ja valikoima, varsinkin kirjastoista. Mikäpä sen mukavampaa kuin kanniskella e-kirjaa mukana: aina luettavaa, mutta ei paina eikä vie tilaa. Toivottavasti tulee paljon hyviä vinkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin harmittelen ettei e-kirjoja saa oikein lainattua. Ahkerana kirjastonkäyttäjän kaipaisin sellaista vaihtoehtoa.

   Poista
  2. Overdrivessä on nyt aika mukavasti valikoimaa, ainakin näin ensi alkuun mutta kirjojen saaminen on kyllä aika hidasta. Toistaiseksi olen päässyt lukemaan vain yhden haluamani, mutta ehkä alkuinnostus selittää myös osaltaan kiivasta varaustilannetta.

   Ja suomenkielisiä e-kirjoja olisi varmaan monikin halukas lukemaan...

   Poista
 4. Hyvä idea! Minä totuttelen juuri e-kirjoihin, joten teemaviikko tulee sopivaan saumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, täälläkin ollaan vielä aikalailla lapsenkengissä!

   Poista
 5. Loistava idea! Voisimme Klaava.fi:n puolesta osallistua teemaviikkoon vaikkapa siten, että kysymme teiltä kaikilta mikä olisi e-kirjojen parissa aloittavien kirjanystävien mielestä kaikista kuumin e-kirjojen tekniikkaan tai kirjojen julkaisuun liittyvä kysymys? Voimme tehdä aiheesta artikkelin teemaviikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, tästä onkin hyvä keskustella. Ainakin yksi pulma on se, mistä kirjoja saisi ladattua, kirjastoissa valikoimaa on vielä aika vähän, varsinkin suomenkielisellä puolella.

   Poista
 6. Saatavuus on ongelma ja kanavat ja hinta osa sitä isompaa ongelmaa. Pitää miettiä. Norkku, minäkin voin yrittää tulla mukaan. Saatan kyllä ottaa äänitiedostoina hankittavat äänikirjat mukaan käsittelyyn luettavien e-kirjojen lisäksi. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Booksy, mukaan vaan. Ajattelin aluksi itsekin ottaa mukaan äänitiedostoina lainattavia kirjoja, mutta Overdriven varausjono näyttää olevan minua vastaan... Eli hyvä vaan jos joku niitä esittelee!

   Poista
 7. Mä olinkin jo tekemässä juttua e-kirjoista, mutta säästänkin sen julkaisun tälle samalle viikolle!

  VastaaPoista
 8. Minulla onkin yksi e-kirja loppusuoralla, saattaisi hyvinkin sopia tuohon aikahaarukkaan :)

  VastaaPoista
 9. Olen mukana! Mulla on muutamakin e-kirja ladattuna iPadille (Kindlestä). :)

  VastaaPoista
 10. E-kirjan julkaisseena, seuraan näitä blokkauksia ja kokemuksia suurella mielenkiinnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, sinulla varmasti onkin ihan uudenlainen näkökulma e-kirjaan. :)

   Poista