keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Fallen / Karin Slaughter

Fallen on Karin Slaughterin tuorein teos, joka jatkaa kirjailijan Georgia -sarjaa. Sarjassa yhdistyvät kaksi Slaughterin aikaisempaa kirjasarjaa niiden päähenkilöiden kautta - Atlanta-sarjan agentti Will Trent ja Grant County -sarjan tohtori Sara Linton.  Grant County -sarja päättyikin melkoiseen paukkuun ja olinkin iloinen huomatessani että Saran tarina jatkui jälleen.

Fallen alkaa räjähtävästi, agentti Faith Mitchell tulee hakemaan pikkutytärtään kuusikymppisen äitinsä luota kun hän huomaa verisen kädenjäljen vanhan kotitalonsa ovessa. Kodista löytyy tunkeilijoita, mutta Evelyn, Faithin äiti ja entinen poliisi, on viety. Tästä käynnistyy hektinen tapahtumaketju, jossa jonka ytimessä Faith yrittää epätoivoisesti löytää äitinsä ja pitää muut perheenjäsenensä turvassa. Luonnollisesti asiaa on tutkimassa Will ja Sarakin ajautuu tapahtumiin mukaan.

Kirjan vahvuus ovat Karin Slaughterin luomat monipuoliset, jollain tapaa särkyneet sankarit, joiden henkilökemiat ja -historiat suurimmaksi osaksi kantavat tätä kirjaa. Tämä ei ollut ihan minun suosikkejani Karin Slaughterin teoksista vaikka Sara ja Will samassa tarinassa seikkailivatkin. Tarinassa oli melko paljon agentti-rymistelyä ja huumepoliisin ja jengien välienselvittelyä ja se ei ihan ole minun juttuni. Silti, sarjan muissa sivujuonissa oli kyllä mielenkiintoisia tapahtumia, jotka luultavasti saavat minut tarttumaan seuraavaankin Slaughteriin.
"Sara Linton was no stranger to self-loathing, she'd felt ashamed when her father saw her steal a candy bar from the honor box at church. She'd felt humialiated when she caught her husband cheating on her. She'd felt guilty when she lied to her sister about liking her brother-in-law. She'd felt embarrassed when her mother pointed out that she was too tall to wear capri pants. What she'd never felt was trashy, and the knowledge that she was no better than a reality TV star cut her to the core of her being."
Century, 2011
Sivuja: 387
So American: kategoriat Southern fiction, American Crime, osavaltio Georgia

7 kommenttia:

 1. Onkohan tämä nyt se, mistä on tulossa kesäkuussa suomennos?

  VastaaPoista
 2. Susa, minusta Fallen on uudempi kuin se kesäkuussa ilmestyvä. Kurkin vähän Tammen sivuilta kuvausta tulevasta...

  VastaaPoista
 3. ok, täytyypäs siis katsella josko tuon tilaisi vaikka netistä!

  VastaaPoista
 4. Luin tuota Sara Linton -sarjaa joskus vuosia sitten. Pidin niistä.

  Sitten tuli tauko ja sinä aikana unohdin, mitkä kirjat olen lukenut. En muista monta olen lukenut ja jotenkin tuntui sitten työläältä alkaa ottamaan selvää, missä olen menossa.

  Tekisi kyllä mieli jatkaa tuota sarjaa, joten kenties pitää yrittää selvittää. Harmi, etten tainnut tuolloin pitää kirjapäiväkirjaa - olisi niin kätevä tarkistaa!

  VastaaPoista
 5. Kannattaa tarkistaa koska Sara Linton -sarja päättyi aika jännittäviin tunnelmiin...

  Tässä välissä Slaughter kirjoitti muutaman kirjan verran vain Will Trentistä, luulen että saattaisit pitää hänestäkin.

  VastaaPoista
 6. Norkku, minä en kokenut tuota agentti-rymistelyä tässä ollenkaan. Ehkä olin niin keskittynyt itse agenttien persooniin ja henkilökohtaisiin tragedioihin. Ns. agentti-jutut eivät minua kiinnosta ja vaikka etsiviä Faith ja Will mainitaan myös agenteiksi, niin he ovat minulle monen kirjan jälkeen kuin tuttuja, eivät mitään kovissarjan agentteja. Tämä Fallen (Yli rajan) on nyt minulle paras Slaughter ikinä - tähän mennessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena, paljon varmaan riippuu ihan omista odotuksistakin sekä lukuhetkestä. Minä en tainnut olla kovin otollisessa olotilassa tälle kirjalle ja muistan odottaneeni tarinaa, jossa keskittyttäisiin vähän enemmän Willin ja Saran kuvioon. En missään nimessä halua lytätä kirjaa, kelpo trilleri se on, mutta ei tuolloin selkeästi päässyt minun suosikkieni listalle.

   Poista