keskiviikko 29. tammikuuta 2014

The Minor Adjustment Beauty Salon / Alexander McCall Smith

Ihastuttava Mma Ramostwe ja Naisten etsivätoimisto Nro 1 ovat olleet jo vuosia kirjakavereitani. Varsinkin sarjan ensimmäiset kirjat ihastuttivat - dekkarin ei aina tarvinnutkaan olla pelottava, pienet ja inhimillisetkin mysteerit saattoivat olla kiinnostavia. Afrikan tunnelma, rooibos ja lempeä huumori tuntuvat uppoavan minuun aina. Nyt sarja on edennyt jo 14. osaansa ja myönnän kyllä että kirjat alkavat jo hiljakseen toistaa itseään vaikka niiden tunnelma viehättävä onkin. The Minor Adjustment Beauty Salon piti kuitenkin lukea - ihan jo suloisen retrokantensa takia!

Tällä kertaa Naisten etsivätoimisto Nro 1:ssä puhaltavat muutoksen tuulet sillä Mma Makutsia odottaa äitiysloma ja Mma Ramotswe joutuukin miettimään miten jatkaa toimintaansa ilman tuota uskollista apuria - vai jatkaako ollenkaan? Muutama juttukin olisi selviteltävänä, sillä läheisen kauneussalongin omistajaa uhkaillaan ja erään testamentin täytäntöönpanossakin on ongelmia.

Somasti nimetty The Minor Adjustment Beauty Salon on takuuvarma Naisten etsivätoimisto Nro 1 -sarjan kirja. Se ei tarjoa suurempia yllätyksiä tai pettymyksiäkään vaan jatkaa tutulla, hyväksikoetulla polullaan. Tämä ei sinänsä ole huono asia, resepti toimii ja Mma Ramotswen pienet viisaudet hymyilyttävät ja saavat lukijan hyvälle mielelle. Mutta taas toisaalta, olisiko aika uudistua? Vaikka itse kirjasta sinänsä pidinkin, se tuntui hyvin samanlaiselta kuin edeltävät 13 teostakin. Tällä kertaa mielenkiintoisinta antia oli tietysti Mma Makutsin vauva sekä etsivien hellyyttävät aviomiehet - jokaisen menestyvän naisen takana todellakin on kunnon mies!
"Everything is too complicated these days, Mr J.L.B. Matekoni. Everything is made to be thrown away rather than fixed. It is all very wasteful."
Little, Brown, 2013
Sivuja: 248

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti