keskiviikko 22. tammikuuta 2014

The Girl on the Cliff / Lucinda Riley

Vuoden pohjat on vedetty! Olin etukäteen aivan varma löytäneeni Rileystä Kate Mortonin tapaisen
kirjailijan, joka yhdistäisi kiehtovasti menneen ajan ja salaisuudet mutta kuinkas kävikään? Tuskastuin kirjan kanssa niin että mieleni teki jo alkaa rukkaamaan lukunopeuden säätöä jotta pääsisin piinastani nopeammin. (Tiedän, kirjan olisi voinut keskenkin mutta kun ei...)

The Girl on the Cliff on sukupolvi tarina, joka alkaa kun Irlannista kotoisin oleva Grania palaa äitinsä huomaan rankan kokemuksen jälkeen. Lenkkeillessään kallioilla hän kohtaa 8-vuotiaan Auroran, joka lumoaa naisen täysin. Granian Kathleen-äiti ei tästä pidä, sukujen välillä kun on huonoa verta. Lopulta Kathleen kertoo Granialle sekä isoäitinsä Maryn ja oman tarinansa estääkseen Graniaa joutumasta Lylen suvun lumoihin.

Historialliset sukutarinat Kate Mortonin tapaan ovat minun juttuni ja olihan tässä kirjassa mutta suoraan sanottuna turhauduin mm. siihen että kirjailija ensin nostatti odotuksiani vain antaakseen niiden lässähtää tuntien kuuntelun jälkeen. Onhan kirjassa toki jonkin verran käänteitä, mutta alun vihjailemat synkät sukusalaisuudet ja kummitukset kyllä antoivat odottaa reilusti vauhdikkaampaa teosta.

Sangen ärsyttäviä olivat myös tarinan lukuisat epäuskottavuudet, joiden takia teki melkein mieli ulvoa. Toki ymmärrän että elämässä ja kirjallisuudessakin on sallittua muuttaa mielipidettään mutta Rileyn henkilöt kyllä olivat melkoisia tuuliviirejä! On onnellisissa perheissä sattuneita laimeahkon kuuloisia riitoja joiden takia ihmiset eivät puhu toisilleen vuosiin. On pitkävihaisia henkilöitä, jotka ovat kantaneet kaunaa vuosia mutta unohtavat menneet lähes hetkessä. Rakastavia vanhempia, jotka uskovat pikkuaarteensa lähes tuikituntemattoman ihmisen hoidettavaksi viikoiksi. Ei näin.

Lukija Gerri Halliganin suhteen olen kahden vaiheilla, pidin kovasti hänen kauniista irlantilaisaksentistaan mutta esimerikiksi Granian sulhasen Mattin jenkkiaksentti oli melkoisen rujoa kuunneltavaa. Kirjan kuuntelin loppuun ihan silkkaa piruuttani mutta luulen etten ihan heti tule Rileyn opuksien pariin palamaan.

Whole Story Audiobooks, 2012
Pituus: 14h 28min
Lukija: Gerri Halligan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti