tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden viimeinen

Joulukuu hurahti ohi niin nopeasti etten oikein tainnut tajutakaan sitä. Kuukauteen kuului sairasteluja, hajonneita autoja ja paljon pimeää ja vesisadetta joten joulun tunnelma ja rauha olivat täällä hakusessa. Pyhät kuitenkin tulivat juuri oikeaan rakoseen sillä pieni lepotauko teki terää. Kun kelit eivät ulkoilua oikein suosineet, pelattiinkin pelejä tai katsottiin yhdessä leffoja. Söin suklaata ja luin kirjoja - mieli lepäsi.

Joulukuun luetut

Joulukuu kaikkine tohinoineen ei ollut lukukuukausista tehokkain vaikka laadullisesti kuukauteen mahtuikin vallan oivaa tavaraa, varsinkin kotimaiselta puolelta löytyi oivia ilahduttajia. Luettuja ja blogattuja kirjoja oli yhteensä 16, sivumäärältään 4269. Lukukuukausi on ollut melkoista sillisalaattia tietokirjoista, dekkareihin, historialliseen fiktioon ja sarjakuviin. Erikoisen jouluinen kuukauden lukulista ei ollut mutta hyvin aika kului näidenkin parissa!

Kuukauden TOP3:een kuuluvat ehdottomasti hienon haikea Kangastus 38, hulvaton Avioliittosimulaattori ja ihana The Rosie Project. Kuukauden floppi taas saanee osan kohottelemaan kulmiaan, sillä Nesbøn kirjoja on moni kehunut. Minä tulin Poliisia kuunnellessani todenneeksi että nämä kirjat ovat liian raakoja minulle, varsinkin äänikirjoina. Pimeässä metsässä. (Okei, myönnetään, vika ei luultavimmin Jo Nesbøssa vaan minussa. Olen huono pelkurilukija joka on kurkkuaan myöten täynnä ongelmaisia ja alkoholisoituneita poliiseja.)


Luetuksi tuli myös Pete Suhosen Valkoinen joulu (WSOY, 2013, 278 sivua) jota olin alunperin kaavaillut joulupostaukseni kirjaksi. Valkoisen joulun alkuasetelma oli kiinnostava ja suurimmaksi osaksi henkilötkin vaikuttívat mielenkiintoisilta. Valitettavasti kokonaisuus jäi kuitenkin etäiseksi eikä kokonaisuuskaan tuntunut sittenkään tuntunut kovin jouluiselta tai hauskalta joten postausideani meni uusiksi.

Aaton ratoksi kuuntelin myös Audiblen joululahjaksi antaman pienen kummitustarinan Oh Whistle and I'll Come to You, My Lad. Tarinan on kirjoittanut M.R. James ja sen luki mainio David Suchet, joka Poirotinakin tunnetaan. Tarinassa pieni, harmaa professori lähtee lomalle ja tekee oudon löydön Temppeliherrojen kirkon raunioista. Tarinan tunnelma oli sopivan jännittävä, tämä toimisi synkkänä ja myrskyisänä yönä kuunneltavana.

Haasteiden tilanne

Lukuhaasteeni eivät tämän(kään) kuukauden aikana juuri edenneet. Luulen että ensi vuonna hiukan vähennän haasteiden määrää, turhaahan niitä on mukana roikottaa jos ei niiden mukainen lukeminen innosta. Kirjallisesta maailmanvalloituksesta en kyllä luovu!

Entäs ensi kuussa?

Huomenna eletäänkin sitten uutta vuotta ja nakataan ilmoille jo perinteeksi muodostunut tilastotuokio. Tammikuun luettavissa tulee ainakin olemaan chick-litiä sekä eräs pitkähkö äänikirja, jota olen joulukuun ajan kuunnellut.

Iloista uutta vuotta 2014 kaikille! 
Olkoon se täynnä mahtavia luku- ja muitakin kokemuksia!

4 kommenttia:

 1. Nesbø ei ole minunkaan makuuni, ne pari jotka olen lukenut olivat liian ahdistavia ja raakojakin. Yhtään joulukirjaa en myöskään lukenut, vaikka aikomus oli. Ehkä ensi vuonna. :)

  VastaaPoista
 2. Marika, minä tein sen erheen että otin Nesbøn mukaani illalla kävelylenkille - ei ehkä ihan paras valinta pimeään metsään!

  Joulukirjatkin tosiaan jäivät mutta joulu tuli kuitenkin, ehkä ensi vuonna Dickensiä?

  VastaaPoista
 3. Hurjasti olet kyllä taas lukenut, nostan hattua. Lisäksi laitan suositukset korvan taakse, kuulostavat kiinnostavilta kaikki kolme! Ja joulukirjat jäivät täälläkin lukematta, vaikka Sielut kulkevat sateessa sopikin säänsä puolesta tähän jouluun. :)

  VastaaPoista
 4. Olet ollut ahkera lukija. Vuoden tilastoja odotellessa :) Mukavaa vuoden vaihdetta!

  VastaaPoista