sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Pikku Närhi / Lauri ja Jaakko Ahonen

Vitsit että rakastan kirjastoni sarjishyllyä, josta aina löytyy jotain herkkuja! Tällä kertaa nappasin Pikku Närhen mukaani jo ihan silkan kannen perusteella sillä kirjan kuvitus on juuri sitä tyyliä joka miellyttää minun silmääni. Kirja poltteli mieltäni niin että se tuli ahmittua heti kirjastoreissun jälkeen ja tiiviin tunnelman takia en olisi edes rohjennut keskeyttää lukemistani. Trillereiden ystävät - tässä saattaisi olla sarjakuva Teille!

Kirjan pääosassa Pikku Närhi, pieni lintu joka on koko elämänsä elänyt eristettyä elämää talossa, jonka ikkunat on naulattu kiinni ja jonka hämäriltä käytäviltä katsovat alas vain menneiden sukupolvien muotokuvat. Ulos Närhi ei ole mennyt koskaan koska siellä asuvat Pahat Närhet, tuntemattomat jotka taatusti tekisivät pahaa - näin on Närhen äiti kertonut.

Pikku Närhi oli tunnelmaltaan ahdistava, päähenkilön pelot ja eristyneisyys välittyivät vahvasti Ahosten vaikuttavan kuvituksen kautta. Kirjan erikoiset ja vaikuttavat kuvakulmat sekä sen synkkä värimaailma täydentävät vakuuttavasti kokonaisuuden. Tekstiä Pikku Närhessä on vain vähän mutta minusta ratkaisu toimi ja korosti hienosti Närhen yksinäisyyttä.

Egmont, 2012
Sivuja: 126

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti