lauantai 5. tammikuuta 2013

Ikkunat auki Eurooppaan - jälkipuinti

Nappasin viime vuonna itselleni Ikkunat auki Eurooppaan -haasteen Kirjavasta kammarista. Ajatuksena oli lukea mahdollisimman paljon eurooppalaista kirjallisuutta ja kierosti ajattelin haasteen kenties tukevan Kaunokirjallista maailmanvalloitustani. Lopputulos olikin mielestäni aika hyvä, monesta maassa tuli vierailtua. Lisäksi oli kiinnostavaa seurata tarkemmin sitä, miten tasaisesti eri Euroopan maat olisivat edustettuna lukemisissani. Iso-Britannian ja Ruotsin ylivaltaan uskoin jo ihan kättelyssä, enkä ollut väärässä. Brittikirjallisuutta kahlasin 33 kirjan verran ja ruotsalaista kirjallisuuttakin 8 kirjaa. Yllätyksekseni kuitenkin Ranska teki listallani tasapelin Ruotsin kanssa, mikä tuntuu minusta hurjalta sillä en tietääkseni ole ollut koskaan erityisen kiinnostunut maan kirjallisuudesta tai ainakin niin luulin ennen tämän haasteen pisteiden laskentaa. Ikä oppia kaikki - olenkin siis tietämättäni ranskalaisen kirjallisuuden suosija. Vive la France!

Laskujeni mukaan luin kirjallisuutta 28 eri Euroopan maasta, kirjoja kertyi yhteensä 94 kpl. Listalleni olen kelpuuttanut kirjoja niin kirjailijan syntyperän kuin kirjan tapahtumapaikankin mukaan.


Parhaat eurooppalaiset löytöni:
Harmikseni varsinkin Itä-Eurooppa osoittautui vaikeaksi alueeksi, sieltä valloitin vain Ukrainan ja Venäjän. Samoin monet pienemmistä Euroopan maista kuten Andorra tai Montenegro osoittautuivat turhan haastaviksi. Portugali jäi vähän jopa harmittamaan sillä minulla oli sitä varten jo kirjakin mietittynä - en vain ehtinyt koskaan sinne saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti