torstai 31. tammikuuta 2013

Terkkuja talvihorroksesta!

En voi hyvällä omallatunnolla väittää ettäkö tammikuu olisi hurahtanut ohi nopeasti. Ei hurahtanut. Monena päivänä on pimeällä raahustettu töihin ja töistä kotiin ja näytetty samalla Michelin-rengasukolta. On talvinuha, kuivat huulet ja vaikka mitä. Vali, vali. Plussapuolena keksin kuitenkin sen, että tammikuussa saatoin hyvällä omallatunnolla viettää aika sisätiloissa lukien, toinen hyvä puoli on se, että tammikuu vetelee nyt viimeisiään ja hänen kanssaan kohtaamme seuraavan kerran noin vuoden kuluttua.

Arjen jyllättessä mieleenpainuvat aktiviteetit ovat jääneet vähälle, mitään kovin mainittavaa ei ole tullut tässä kuussa tehtyä, blogisynttäreitä sentään vietin. Olen myös ehtinyt addiktoitua Perhesiteitä-sarjaan ja haaveilla Venetsiasta. Niin ja tietysti lukea...

Tammikuun luetut

Tammikuussa luin 18 kirjaa, joista neljä oli sarjakuvia, vallan mainiota sellaisia. Mitään erikoista punaista lankaa lukemisessani ei taaskaan tunnu olevan - ilmeisesti luin mitä kirjastosta sattui käteen osumaan. Jonkun verran tavallista krantumpi olen tainnut olla, sillä tuntuu että löysin useammastakin kirjasta jotakin naputettavaa, olenko ollut huonolla tuulella vai tehnyt onnettomia kirjavalintoja, sitä en tiedä. Sivuja sain luettua hiukan tavallista vähemmän, 4532 kappaletta, pl. sarjakuvat. Kuukauden valopilkkuja olivat J.S. Meresmaan Mifongin perintö, Cyril Pedrosan Kolme varjoa ja Blainin ja Lansacin Ulkoministeriö 2; oikein mainio sarjakuvakuukausi siis!

Haasteiden tilanne

Tammikuussa aloitin kaksi uutta haastetta sekä jatkoin Amerikan ja maailman valloittamista. Facebookista alkunsa saaneeseen Koe 13 kotimaista kirjailijaa -haasteeseen sain jo kaksi kirjailijaa Mifongin perinnön ja Karikon muodossa. Seitsemän sarjakuvaa -haaste on sekin ihan mukavalla mallilla, jo kolme sarjakuvaa luettuna! Amerikan osavaltioista keräsin Nevadan, New Mexicon ja Wisconsinin. Koko karttapallon osalta pystytin lippuni Bangladeshiin. Uusista ja vanhoista haasteista löytyvät tarkemmat tiedot tuttuun tapaan yläpalkista omilta haastesivuiltaan.

Entäs ensi kuussa?

Tammikuu oli mainio sarjakuvakuu ja olenkin nyt innoissani kolunnut kirjaston hyllyjä - lisää on siis tulossa. Toinen helmikuinen herkku on huomenna tapahtuva Blogistanian Globalia -äänestys jossa kirjabloggarit äänestävät vuoden parasta käännöskirjaa. Viime vuonna voiton vei Vieras kartanossa, kuinka käy tänä vuonna? Minun listani on ainakin jo valmiina odottamassa huomista, jännittävää!

8 kommenttia:

 1. Sun listat on kyllä aina niin ihanan pitkiä! Ja tuo on kyllä mitä parhainta tammikuussa: vasta vuoden päässä tavataan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, lista näyttää kyllä pidemmältä siksikin että mukana on sarjiksia ja lyhyitä kirjoja. Mutta ihan hyvä se on. Ja onneksi tammikuu on ihan kohta selätetty!

   Poista
 2. Olet kyllä lukenut tosi paljon tämän kuun aikana! Itsekin olen lukenut tavanomaista enemmän, mutta minullakin se osin selittyy sillä, että joukossa on paljon lyhkäisiäkin kirjoja.

  Mielenkiintoista nähdä, miten tuossa Blogistanian globaliassa käy. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan Globalia-tulosta kun olen tällainen käännösrohmu. Huomenna sitten...

   Poista
 3. Mahtava lukukuukausi, Norkku! Äh, sinä olet ehtinyt Ulkoministeriön kanssa jo kakkososaan, en ole vielä saanut aikaiseksi hommata ensimmäistäkään... :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehtii siihen Ulkoministeriöön vieläkin mukaan... :D

   Poista
 4. No olet kyllä ehtinyt tammikuussa lukea! Huikea lista! Ihan kateeksi käy :)

  VastaaPoista