Arjen jyllättessä mieleenpainuvat aktiviteetit ovat jääneet vähälle, mitään kovin mainittavaa ei ole tullut tässä kuussa tehtyä, blogisynttäreitä sentään vietin. Olen myös ehtinyt addiktoitua Perhesiteitä-sarjaan ja haaveilla Venetsiasta. Niin ja tietysti lukea...
Tammikuun luetut
Tammikuussa luin 18 kirjaa, joista neljä oli sarjakuvia, vallan mainiota sellaisia. Mitään erikoista punaista lankaa lukemisessani ei taaskaan tunnu olevan - ilmeisesti luin mitä kirjastosta sattui käteen osumaan. Jonkun verran tavallista krantumpi olen tainnut olla, sillä tuntuu että löysin useammastakin kirjasta jotakin naputettavaa, olenko ollut huonolla tuulella vai tehnyt onnettomia kirjavalintoja, sitä en tiedä. Sivuja sain luettua hiukan tavallista vähemmän, 4532 kappaletta, pl. sarjakuvat. Kuukauden valopilkkuja olivat J.S. Meresmaan Mifongin perintö, Cyril Pedrosan Kolme varjoa ja Blainin ja Lansacin Ulkoministeriö 2; oikein mainio sarjakuvakuukausi siis!
- Ulkoministeriö 2: diplomaattisia merkintöjä / Abel Lansac, Christophe Blain
- Karikko / Seita Vuorela
- Viaton / Harlan Coben
- Sinä päivänä / David Nicholls
- Miniä / Tuomas Kyrö
- The Eternal Smile: Three Stories / Gene Luen Yang, Derek Kirk Kim
- Mifongin perintö / J.S.Meresmaa
- Blankets / Craig Thompson
- Kolme varjoa / Cyril Pedrosa
- The Twelve Tribes of Hattie / Ayana Mathis
- No one here except all of us / Ramona Ausubel
- The Newlyweds / Nell Freudenberger
- Bibliomania / Gustave Flaubert
- Hakusanarunot ja synttäribileet
- Punainen usva / Patricia Cornwell
- Mary Boleyn: The Great and Infamous Whore / Alison Weir
- Amerikan lapset / Anne Tyler
- Mokka / Tatiana de Rosnay
- Two Brothers / Ben Elton
Haasteiden tilanne
Tammikuussa aloitin kaksi uutta haastetta sekä jatkoin Amerikan ja maailman valloittamista. Facebookista alkunsa saaneeseen Koe 13 kotimaista kirjailijaa -haasteeseen sain jo kaksi kirjailijaa Mifongin perinnön ja Karikon muodossa. Seitsemän sarjakuvaa -haaste on sekin ihan mukavalla mallilla, jo kolme sarjakuvaa luettuna! Amerikan osavaltioista keräsin Nevadan, New Mexicon ja Wisconsinin. Koko karttapallon osalta pystytin lippuni Bangladeshiin. Uusista ja vanhoista haasteista löytyvät tarkemmat tiedot tuttuun tapaan yläpalkista omilta haastesivuiltaan.
Entäs ensi kuussa?
Tammikuu oli mainio sarjakuvakuu ja olenkin nyt innoissani kolunnut kirjaston hyllyjä - lisää on siis tulossa. Toinen helmikuinen herkku on huomenna tapahtuva Blogistanian Globalia -äänestys jossa kirjabloggarit äänestävät vuoden parasta käännöskirjaa. Viime vuonna voiton vei Vieras kartanossa, kuinka käy tänä vuonna? Minun listani on ainakin jo valmiina odottamassa huomista, jännittävää!
Sun listat on kyllä aina niin ihanan pitkiä! Ja tuo on kyllä mitä parhainta tammikuussa: vasta vuoden päässä tavataan!
VastaaPoistaKiitos, lista näyttää kyllä pidemmältä siksikin että mukana on sarjiksia ja lyhyitä kirjoja. Mutta ihan hyvä se on. Ja onneksi tammikuu on ihan kohta selätetty!
PoistaOlet kyllä lukenut tosi paljon tämän kuun aikana! Itsekin olen lukenut tavanomaista enemmän, mutta minullakin se osin selittyy sillä, että joukossa on paljon lyhkäisiäkin kirjoja.
VastaaPoistaMielenkiintoista nähdä, miten tuossa Blogistanian globaliassa käy. :)
Minäkin odotan Globalia-tulosta kun olen tällainen käännösrohmu. Huomenna sitten...
PoistaMahtava lukukuukausi, Norkku! Äh, sinä olet ehtinyt Ulkoministeriön kanssa jo kakkososaan, en ole vielä saanut aikaiseksi hommata ensimmäistäkään... :-)
VastaaPoistaEhtii siihen Ulkoministeriöön vieläkin mukaan... :D
PoistaNo olet kyllä ehtinyt tammikuussa lukea! Huikea lista! Ihan kateeksi käy :)
VastaaPoistaKiitos Katri :)
Poista