keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Fiesolen puutarhat 1-3 /Jussi Jäppinen, Risto Oikarinen

Fiesolen puutarhat osui hyppysiini kirjaston sarjishyllyllä. Vaikka kuvanjälki ei olekaan ihan minun tyylistäni, kiinnostuin kuitenkin siitä että kirja kertoo arkkitehti Alvar Aallon elämästä. Mielenkiintoinen ja vähän erilainenkin aihe sarjakuvalle!

Sarja on kolmiosainen, ensimmäinen osa kattaa vuodet 1898-1927. Näinä vuosina Alvar syntyy, vartuu mieheksi, opiskelee, taistelee sodassa ja aloittaa arkkitehdin työnsä. Toinen kirja, vuodet 1927 - 1939, on mielestäni sarjan tylsin. Se edustaakin Aallon elämässä melko tyyntä ajanjaksoa, jolloin perhe kasvoi ja hän vasta loi uraansa arkkitehtinä. Viimeinen kirja kattaa Aallon elämän vuoteen 1955 saakka, mielestäni tämä on selkeästi dramaattisin kirja, sisältyväthän noihin mm. Suomen vaikeat sotavuodet sekä henkilökohtaisia menetyksiä ja suuria voittoja uralla.

Piirrosjälki ei oikein ole minun tyylistäni, mutta jotenkin ehkä sopii juuri tämän tyyppiseen tarinaan. Sinänsä aihe, tunnetun arkkitehdin elämä, voi olla vähän haastavakin sarjakuvalle. Jotenkin olen tottunut odottamaan sarjakuvalta huumoria ja kenties jonkinlaista räväkkyyttäkin. Tässä elämäntarinassa ei kuitenkaan ole hirmuisesti huumorinaiheita eikä se tuntuisi edes kunnioittavalta Aaltoa kohtaan. Tapahtumia toki Aallon elämässä on, mutta niihin tutustumme lähinnä pintapuolisesti, emme edes yritä lähestyä Alvarin sisäistä maailmaa jossa taatusti on piisannut tunteita vuoden 1918 sodassa tai vaikkapa rakastuttuaan ja isäksi tultuaan. Ymmärrän kyllä tekijöiden ratkaisut mutta silti minun kirjoissani tämä on pieni miinus. Siitäkin huolimatta tämä on hyvä ja kevyt tietopaketti Alvar Aallon elämään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti