maanantai 17. elokuuta 2015

Kirjabloggaajan viikko: maanantai

Lifestyle-blogeissa vilahtelee silloin tällöin ns. viikko bloggaajan elämässä -sarjoja, joiden lukemisesta pidän, sillä minusta on mielenkiintoista kurkistaa jonkun toisen arkeen. Tästä lähti liikkeelle ajatus kirjabloggaajan viikon kuvaamisesta, oman arjen tarkastelusta sekä blogin ja kirjojen osasta siinä. Millainen on sinun viikkosi? Muistuttaako se omaani?

Maanantai

Heinäkuu hellii mutta allekirjoittaneen loma ei ole vielä koittanut. Herääminen kyllä tuntuu joka aamu aina vain vaikeammalta, mutta onneksi on vuorossa etäpäivä joten ehdin nauttia aamulla rauhallisesta tee - ja lukutuokiosta. Luettavana on Kevin Kwanin chick-lit -kirja China Rich Girlfriend, joka on sekä kaunis katsella että hauskaa luettavaa. Lukiessani siitä, kuinka eräs tiikeriäiti keskeyttää poikansa häät laskeutumalla helikopterilla hääpaikalle, alkaa tuntua siltä että päivästä ei ehkä sittenkään tule hullumpi. Samainen kohtaus naurattaa myös herra Norkkua lounastauollamme.


Kun päivän työt ovat pulkassa, suhaan uljaalla Nopsallani kirjastolle, tarkoituksenani hakea pari varausta ja mahdollisesti ottaa muutama kuva Kirjabloggaajat kirjastojen puolesta -tempausta varten. (Kävin kuvaamassa jo lauantaina, mutten ollut täysin tyytyväinen ottamiini kuviin.) Kirjaston puistossa on kuitenkin piknikillä porukkaa joten jätän kuvaamisen ja haen varaukseni jotka osoittauvat sattumalta värikoordinoiduiksi. Lainaan myös God is Dead -sarjiksen, joka tulee lukaistuksi herran Norkun laittaessa iltapalaa. Kyseinen sarjis ei ollut ihan minun juttuni mutta huomaan että mieli tekisi lukea lisääkin sarjakuvaa. Pitääkin muistaa kaivella netistä lukuvinkkejä!


Iltapalan jälkeen vuorossa on laskujen maksua ja pyykin pesua. Sekä fillarilenkki. Kotoa lähtiessäni aurinko näyttää pilkahtelevan pilvien välistä joten innostun. Kuuntelen fillaroidessani äänikirjoja, tällä kertaa vuorossa on Diane Chamberlainen The Silent Sister. Muutama asia juonessa tuntuu jo tässä vaiheessa (olen puolivälissä) aika itsestäänselvältä ja pyörittelen välillä silmiäni - onneksi keli on mitä on ja vastaantulijoita ei juuri lenkillä ole. Kaiken kukkuraksi koko ajan hiukan ripsuu vettäkin. Urheilusuoritukseni osoittautuu laiskanlaiseksi mutta tulinpa kuitenkin lähteneeksi.


Illalla palaan vielä Kevin Kwanin kimppuun, luen vartin verran ennenkuin teksti alkaa hämärtyä silmissä.

6 kommenttia:

 1. Kuulostaa mukavalta lukumaanantailta. Minä tein tänään postauksen ja luin kokonaisen kirjan alusta loppuun, Anja Snellmanin elämäkerrallisen kirjan Antautuminen, joka on taattua Snellmania, sujuvaa, otteessaan pitävää, paikoin proosarunomaista, kaunista.
  Tiistaitasi odottaen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjatta, se olikin yllättävän mukava maanantai. Kunnon teellä ja kirjalla viikot yleensä alkavat hyvin. :)

   Poista
 2. Tämä on tosi hauska idea! :) Kiinnostuksella seuraan viikkoasi. <3

  VastaaPoista
 3. Mukava idea ja maanantaisi kuulostaa kivalta. Minäkin tuossa välissä kirjoitin lomapäivästäni, mutta viikkoa ei varmaan kukaan jaksaisi seurata täätä tyyliä: "näin kirjan kannen, juoksin erottamaan kinaavat lapset, laittamaan aterian, pistämään pyykit uivumaan ja lähdin hiekkalaatikolle.Hiekkalaatikolla laitoin kuulokkeen korviini äänikirjaa varten. Kuopus putosi keinusta..." Nyt samaa, mutta lisänä täydet työpäivät ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, viikot ovat erilaisia. Joskus minulla on haihatteluviikko jolloin aloitan yhtä, toista ja kolmatta...

   Poista