lauantai 22. elokuuta 2015

Kirjabloggaajan viikko: lauantai

Nukun pitkään ja herättyäni jatkan loppuun Rip Kirbyn seikkailujen parissa. On ihanaa kun saa lojua rauhassa sängyssä lukemassa sarjakuvia. Kirbyssä viehättää sekä nostalgia että juonet ovat oikeastaan kohtuullisen hyviä. Pohdiskelen aikani Kirbyn ja Honey Dorianin suhdetta, Honey kun selvästi on rakastunut mieheen mutta mestarietsivä itse ei tunnu tajuavan. Varsinainen mestarietsivä!


Aamupalan jälkeen alan tehdä muistiinpanoja postausta varten, teksti tuntuu tulevan vaivattomasti mutta sitten muistan taas pitkään odottaneen juttuni Katja Kallion Säkenöivistä hetkistä ja päätän ottaa itseäni niskasta kiinni. Tuntia myöhemmin olen saanut puserrettua tekstin ulos ja ryhdyn kuvatalkoisiin. Olen koko viikon ajan yrittänyt kuvata myös "kirjahetkiäni" kirjabloggaajan viikkoa varten ja nyt olisi aikaa siirtää kuvat koneelle, muokata ja liittää postauksiin. Kivaa hommaa, mutta yllättävän aikaa vievää...

Lauantaipäivä on touhua täynnä, mutta ehdin muutamassa rakosessa lukemaan hieman toista Rip Kirby -kirjaani. Olisi kiva tietää vähän enemmän millainen kuvio Ripin, Pagan Leen ja Honey Dorian välillä on. Juuri kun aikataulussa olisi kuntoilun mentävä aukko, huomaan että taivas on mennyt pilveen ja alkaa ripottaa vettä. Katson Netflixistä hiukaan The Bletchley circle - sarjaa joka kertoo joukosta naisia jotka ovat toisen maailmansodan aikana työskenneet koodinmurtajina. Sodan päätyttyä kukin jatkaa elämäänsä tahoillaan kunnes sarjamurhaaja saa naiset yhdistämään voimansa uudelleen. Toimii.


Päästän lopulta mieheni katsomaan sotaleffaansa ja vetäydyn sänkyyn Jarkko Sipilän kanssa. Tuntuu vähän hankalta orientoitua nykypäivän Suomessa tapahtuvaa poliisijännäriin kun on viettänyt suurimman osan päivästään 1950-luvulla! Mies kuumasta osoittautuu tuttuun tapaan toimivaksi tekstiksi, joskin vähän ihmettelen kirjassa esiintyvien historiallisten yksityiskohtien määrää. Muistelisiko Suhonen oikeasti Jäähallin edessä seistessään hallin historiaa ja sitä, kuinka "kausilla 1965-1967 Helsingistä ei ollut mestaruussarjassa yhtään joukkuetta"? Tai pubissa istuessaan sen historiaa ja perustamisvuotta? Luulen että ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti