lauantai 31. toukokuuta 2014

Tulkoon kesä

Tulkoon kesä ja lämpö ja aurinko. Sulavat jäätelötuutit, mansikat ja lokoisa lukeminen lepotuolissa pihan nurkassa. Leppoisuulle olisi ainakin minulla tilausta, sillä toukokuu on kohdallani vauhdikas, mikä näkyy ainakin siinä että lukemiselle - ja varsinkin bloggaamiselle - on löytynyt tavallista vähemmän aikaa ja energiaa. Yritystä piisaa, mutta niin piisaa bloggaamattomien kirjojen pinoakin... Eihän tämä tietysti niin vakavaa ole, mutta tilastonipottaja minussa haluaisi laittaa kaiken siististi pinoon oikealla hetkellä. Ehkä elämä yrittää opettaa minulle jotain?

Sinällään en halua valittaa, koska toukokuuni on ollut oikeastaan aika mahtava. Se vain on ollut ihan erilainen kuin alkuun kuvittelin, mutta elämähän tapahtuukin usein suunnitelmien ulkopuolella, pitää vain antaa virran viedä ja nauttia kyydistä. Itse kuvittelin lähinnä rentoutuvani pihalla kirjan kanssa ja katselevani yrttien kasvamista mutta sen sijaan olenkin osallistunut useampiinkin talkoisiin ja työpaikan rientoihin, risteillyt, hyysännyt kaukaisia vieraita - vietinpä jopa illan Robbie Williamsin charmantissa seurassa. On ollut kivaa ja eläväistä.

Toukokuun luetut

Toukokuussa tuli ahmittua monenmoista herkkua. Blogissa vilahti 21 kirjaa, sivumäärällisesti (4084 sivua, pl. sarjakuvat, äänikirjat ja keittokirjat), joista peräti 6 oli sarjakuvia. Kirjallinen linjani on jälleen kerran sekavahko: mukana on muutama tietokirja, dekkareita, nuorten kirjoja, historiallista fiktiota ja ihan vaan hauskaa. Kuukauden TOP3 on selvä: suosittelen ehdottomasti Libba Brayn hulvatonta Beauty Queensia, Jhumpa Lahirin tyylikästä Kaimaa ja Alan Bradleyn Piiraan maku makeaa.

On mielenkiintoista huomata että TOP3:een on päässyt peräti kaksi Overdriven äänikirjaa, sieltä tulee tehtyä hyviä löytöjä. Suosittelen kynnelle kykeneviä kokeilemaan! Kuukauden floppi (jos klassikkokirjaa nyt flopiksi voi sanoa) taitaa olla J.M. Barrien Peter Pan, joka odotusteni vastaisesti ei ollut hurmaava lastentarina vaan synkempi ja sovinistisempi kuin kuvittelin.

Haasteiden tilanne

Haasteiden tilanne on heikohko. Ei uutta länsirintamalta.

Entäs ensi kuussa?

Kirjapinon perusteella kesäkuussa ainakin mietitään syntyjä syviä erilaisilta kanteilta, juuri nyt nimittäin kaikenlainen maailman- tai ainakin oman elämän parannus kiinnostaa. Lukupiirikirjojen osalta pääsen palaamaan myös erään lukioaikaisen rakkauteni pariin.


4 kommenttia:

 1. Minuakin ahdistavat bloggaamattomat. Olen yrittänyt saada rästejä pois, mutta kun niitä blogattavia kirjoja tulee koko ajan lisää. No tällä hetkellä neljä kirjaa bloggaamatta ja kaikkien bloggaus on ainakin alkutekijöissä luonnoksena, joten tilanne ei ole niin paha kuin joskus, mutta silti se vähän stressaa.

  Olen ajatellut lukevani Peter Panin kesällä. Saapa nähdä, miten kirja minuun uppoaa. Ei se ihan odotuksieni mukaiselta näköjään kuulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annami, sepä siinä. Kun niitä mokomia tulee koko ajan lisää... Kivaahan se on ja asian voisi tietysti tehdä itselleen helpommaksi jos ei asettaisi rimaa turhan korkealle. Minä olen tänään ahkeroinut pari juttua kasaan, vielä kaksi keskeneräistä odottaa.

   Lue ihmeessä Peter Pan, olisi kivaa lukea ja keskustella siitä, koska minun makuuni kirja oli ööö... vähän hämmentävä lapsuuden Disney-kokemuksen jälkeen.

   Poista
 2. Minua alkavat bloggaamattomat ahdistaa, jos niitä kertyy enemmän kuin 3-4 eli yli seuraavan viikon postausmäärän. Olen muutaman lyhytarviopostauksen tehnyt vain siitä syystä, että saa bloggaamattomia pinosta pois ja ahdistus häviää. :)

  Piiraan makea maku kiinnostaa minuakin, ja siinähän on myös erittäin onnistunut kansi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marika, minäkin olen purkanut sumaa lyhytpostauksilla, mutta nuo olivat sellaisia kirjoja joista tuntui että ne ansaitsisivat omat juttunsa. Onneksi tänään runosuoni pulppusi ja sain rästit hoidettua pois. Olo on huomattavasti kevyempi. Ihanaa!!

   Poista