sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Johnny Hiro: Half Asian, All Hero & Skills to pay the bills / Fred Chao

Hyvää sarjakuva-sunnuntaita! Muumien jälkeen mieleni teki jatkaa seikkailuja sarjakuvien parissa. Kirjastosta pongasin ihan uuden tuttavuuden - Johnny Hiron. Johnny ja tyttöystävänsä Mayumi ovat Japanista New Yorkiin muuttanut nuoripari, joka elää keskellä niitä tavanomaisia ongelmia: työmurheita, niukkaa taloutta ja vähäistä yhteistä aikaa. Eikä asiaa auta se, että Godzilla hyökkää Mayumin kimppuun ja rikkoon vuokra-asunnon seinän!

Fred Chaon kirja sisältää viisi pidempää tarinaa sekä jonkin verran lyhyempiä strippejä. Johnny Hiro rikkoo hauskalla tavalla perinteisiä asetelmia sarjakuvissa, Johnny nimittäin ei ole supersankari vaan oikeastaan ihan tavallinen heppu joka yrittää selvitä elämässään. Kirjan yhdistelmä arjen ongelmia ja isoja outouksia (Godzillaa kai voisi luonnehtia vaikka näinkin?) tuntuu virkistävältä ja mukavalta ja koko sarjakuva on itsessään hyvin sympaattinen - Johnny ja Mayumi kun ovat oikeasti suloinen pari. Varsinkin eräs strippi jossa eräitä tiettyjä lempipuputossuja on venytetty, hymyilytti. On ne ihania!

Innostuin Half Asian, All Hero -kirjasta niin että varasin kirjastosta heti Chaon tuoreimmankin sarjakuvan Skills to Pay the Bills. Kirjassa kullanmurusten meno jatkuu entisellään ja luonnollisestikin myös hirviöitä piisaa, mm. King Kong ilmestyy sieppaamaan ex-tyttöystävän juuri kun tämä alkaa kertoa Mayumille hankalia asioita menneestä. Kirja vie lukijan myös Tokioon, jossa valoitetaan Johnnyn pomon taustoja. Tarinat ovat yllättävänkin syvällisiä, joskus melankolisiakin mietteitä elämästä, rakkaudesta ja uskollisuudesta - tykkäsin ja peukutan näitä kirjoja!

Half Asian, All Hero
Tom Doherty Associates, 2009

Skills to Pay the Bills
Tom Doherty Associates, 2013
Sivuja: 185

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti