sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Anne ja Ellu lomamatkalla / Minna Koskela, Heli Sutela, Jarno Kantelinen

Kumman kaa -sarja oli aikanaan yksi suosikeistani: Annen ja Ellun sekopäiset touhut takasivat monet naurut. Luonnollisesti myös Anne ja Ellu lomamatkalla -sarjakuva oli pakko ottaa luettavaksi. Kirjan söpö kansi on kyllä hitusen harhaanjohtava, kirjastossa harjoittelijapoika luuli kyseessä ensin olevan lastenkirjan yrittäessäni tyrkyttää varausmaksukolikkoani ja oli kyllä pakko naurahtaen sanoa että Annen ja Ellun touhut eivät taida ihan perheen pienimmille sopia... (Ja kyllä vaan, kortsut otetaan puheeksi heti ensimmäisellä sivulla. )

Tunnustetaan nyt heti kättelyssä että tämä sarjakuva ei täyttänyt odotuksiani vaikka sen kanssa muutama tuokio vierähtikin mukavasti. Jarno Kantelisen suloinen piirrosjälki kyllä miellytti silmääni ja hetken makusteltuani aloin olla sitä mieltä että söpö ulkoasu oikeasti sopi mainiosti leidien rosoiseen meininkiin. Itse tarina oli toki taattua Annea ja Ellua mutta tuntui hitusen kierrätetyltä ja ennen kaikkea lyhyeltä - vauhtimimmien menoa olisi mielellään seurannut pidempäänkin. Ja Vesaa olisi kyllä pitänyt olla mukana enemmän kuin muutaman ruudun verran...

Summa summarum: jos tykkäsit sarjasta, on sarjakuvakin varmasti ihan mukava luettava. Mutta tv-sarja oli mahtava ja uskon että sen hulvattoman räävittömyyden tasolla pääseminen on vaikeaa. Se vaatisi ainakin pidemmän tarinan ja vähän monipuolisempaa materiaalia, jota Annesta ja Ellusta kyllä varmasti irtoaa.

Annen ja Ellun tuotanto Oy, 2014
Sivuja: 80

PS. Osallistun tällä kirjabingoon ja nappaan ruksin ruudusta sarjakuva!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti