sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Nyt on elokuu ja minä olen viljaa

Heinäkuussa kärviteltiin töissä ja odoteltiin lomaa hartaasti ja nyt se on vihdoinkin täällä, ikioma kesäloma! Minusta kesäloman alku on monesti kaikkein parasta aikaa, kaikki ihana on vielä edessäpäin. Muun kesäpuuhailun ohessa tarkoitus olisi mennä nauttimaan gelatosta ja maisemista Garda-järven suunnille.

Lukemisen suhteen heinäkuu vähän takkuili, ihanien ilmojen takia en oikein malttanut lueskella. Mistä lie johtunut mutta lukukasaankin oli siunaantunut sellaisia kirjoja, etten oikein jaksanut niistä kaikista innostua. Huomaan kuitenkin ehtineeni lukea 16 kirjaa, joista vain kolme oli englanniksi. Heinäkuun kirjojen kanssa vietin paljon aikaa menneessä, peräti 9 kirjoista oli tapahtui menneessä, lähinnä Tudoreiden aikakaudella tai toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina. Niin paljon kuin historiallisia romaaneja rakastankin, kenties on hyvä olla nauttimatta makeaa mahan täydeltä. Ainakin nyt huomaan etsiväni jotain aivan vastakohtaista pukudraamalle, kenties kunnon poliisitarinoita?

 Parhaita heinäkuun kirjoja olivat Kate Mortonin The Distant Hours sekä Hilary Mantelin Susipalatsi - historiallista draamaa kumpainenkin. Järki ja tunteet ja merihirviöt taas oli pienoinen pettymys, olinhan nauttinut Ylpeyden ja ennakkoluulon samaan tapaan tehdystä versiosta.

Haasteiden tilanteesta sen verran, että heinäkuussa otinkin melkoisin kirin Totally British-haasteessa ja keräsin 9 pistettä kuukaudessa (asiassa toki auttoi paljon se, että luin useampia kirjoja joista sai kerättyä tuplapisteet). Heinäkuun pistesaldo on siis 22/29 eli kohta ollaankin jo haasteen loppusuoralla!

Kirjallinen maailmanvalloitus taas edistyi britti-invaasion takia hiukan hitaammin, mutta kolme maata(Ruanda, Kanada, Egypti) tuli kuitenkin valloitin.

Lisäksi päätin liittyä mukaan Maahanmuuttajatarinoiden -haasteeseen, tällä hetkellä luettuna on neljä maahanmuuttajakirjaa.

Heinäkuun luetut:
Numeropeli/ John Verdon
Smartville/ Jussi Siirilä
Kuudes kohde/ James Patterson, Maxine Paetro
Susipalatsi/ Hilary Mantel
Armollinen kuningatar/ Jan Westcott
The Distant Hours/ Kate Morton
Jumalan jälkeen/ Douglas Coupland
Kuolema Niilillä/Agatha Christie
Tahra / Katarina Wennstam
Vieras kartanossa/ Sarah Waters
Annan jäähyväiset / L.M.Montgomery
Pitkä matka paratiisiin / Leah Chishugi
Vadelmavenepakolainen / Miika Nousiainen
Järki ja tunteet ja merihirviöt / Jane Austen, Ben H. Winters
Meridon / Philippa Gregory
The Favoured Child / Philippa Gregory

4 kommenttia:

 1. Melkoinen heinäkuun luetut, ihailtava määrä :--) En ole lukenut lukemistasi kirjoista yhtäkään, mutta aika moni niistä kiinnostaisi. Kate Mortonilta haluaisin lukea Paluu Rivertoniin ja ehkä syksyn aikana luenkin. Ilmeisesti häneltä ei ole suomennettu muita kirjoja?

  VastaaPoista
 2. Hei vaan Laura ja kiitokset kehuista. Suosittelen kyllä Paluuta Rivertoniin, se tuli miltei ahmittua läpi. Muihin suomennettuihin Mortoneihin en ole törmännyt, itseäni houkuttaisi vielä se kolmas Morton, Forbidden Garden.

  VastaaPoista
 3. Ai miten hyviä/kiinnostavia kirjoja, ja paljon! Ja upean määrän olet keräillyt brittihaastepisteitä. Pitäisi itsekin laskea, missä nyt mennään. Olen kyllä päivittänyt tilannetta Haasteet-sivulleni, mutten ole laskenut pisteitä yhteen. Tosi kiva, että olet mukana myös maahanmuuttohaasteessa!

  VastaaPoista
 4. Karoliina, taitaa haastehulluus vaivata... Mutta maahanmuuttajatarinat ovat kiinnostavia ja aina tekee hyvää vähän avartaa mieltään. :)

  VastaaPoista