keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Takaikkuna / Pauliina Susi

Pauliina Suden Takaikkuna alkoi kiinnostaa minua hurjasti kuultuani kirjan aiheen, halusin ehdottomasti tarttua digijännäriin ja onneksi kirja löytyikin kotikirjastoni Bestseller-hyllystä. Kyllähän opuksessa sivuja piisasi mutta lukiessa en sitä huomannut sillä Takaikkuna osoittautui todella koukuttavaksi!

Kun Leia Laine, seksipalveluja ostavien miesten tukipalveluja puuhaava yksinhuoltajaäiti, osallistuu Sanni Tähtimön skandaalinkäryiseen keskusteluohjelmaan, hän ei tiedä millaisen myrskyn silmään joutuu. Aihe saa internet trollit liikkeelle ja vihapuhe täyttää forumit. Samaan aikaan tuore oikeusministeri tekee netissä elämänsä virheen jonka seurauksena hakkeri tekee Leian elämästä helvettiä.

Takaikkuna oli lukukokemuksena ensiluokkainen. Sattuneesta syystä internet ilmiöineen kiinnostaa minua kovasti ja kuten Pauliina Susi todistaa, saa näinkin arkipäiväisistä aiheista leivottua kasaan oivallisen dekkarin. Itseasiassa, koska monet kirjan elementit ovat hyvinkin arkisia, tekee se niistä myös pelottavampia. Koska tämä voisi tapahtua. On ehkä tapahtunut jo.

Kirjaa viedään eteenpäin usean eri kertojan voimin, ääneen pääsevät niin Leia kuin tämän teini-ikäinen Viivi-tytärkin, samoin kuin oikeusministeri Tarmo Häkkilä ja salaperäinen Hakkeri, jolla on taito leikkiä ihmisten elämillä. Kokonaisuus toimii hyvin, jokainen kertojista omaa erilaisen äänen ja tuo jotain uutta tarinaan. Kirjan tahti on huima eikä 550 sivun aikana ehdi todellakaan kyllästymään, niin hurjasti Susi tarinaa kieputtaa. Etenkin loppua kohden tempo oli jo niin hurja ja koukuttava että yöunetkin kärsivät... Tällaista lisää!

"Olen kuullut mitä voi tapahtua, Leia ajattelee. Nyt se tapahtuu minulle."

Tammi, 2015
Sivuja: 555
Kirjan vuosi: Kirja, joka pelottaa sinua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti