keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Speaking among the bones (Flavia de Luce #5) / Alan Bradley

Kuuntelin taannoin juniorietsivä Flavia de Lucen seikkailujen neljännen osan (aiemmat juttuni kirjasarjasta) ja jäin pikkuisen koukkuun. Alan Bradley osaa heitellä melkoisen nokkela heittelemään pieniä koukkuja jotka saavat lukijan siinä määrin uteliaaksi että lukemista mielellään jatkaisi heti seuraavaan kirjaan. Oma lukunsa on tietysti Flavia-tyttönen, jota nokkelampaa sankaritarta saa hakea!

Sarjan viidennessä osassa tapahtuu paljon jännittää Flavian kotikylän kirkossa, siellä nimittäin kaivetaan esiin Pyhän Tancredin hautaa ja piispan mukana haudattuja esineitä. Flavia luonnollisestikin hankkiutuu kirkon kryptaan seuraamaan arkun avaamista mutta sieltäpä löytyykin hiukan tuoreempi ruumis, nimittäin seurakunnan kanttori...

Kirja on monin tavoin tuttua ja tasalaatuista Alan Bradleytä, tarjolla on dekkarimeininkiä kirpakalla huumorilla ja muutamalla sydäntä vääntävällä kohtauksella höystettynä. Myönnettäköön että itse dekkarin juoni ei ole mielestäni aivan kekseliämmästä päästä ja pahikset ehkä hiukan liiankin itsestäänselviä tapauksia mutta mielestäni tämän sarjan sydän on nimenomaan Flavia, johon on helppo rakastua. Hän tuntuu tässä vaiheessa sarjaa jo tutulta ihmiseltä jota haluaisi suojella paitsi murhaajilta myös oman perheen aiheuttamalta pahalta mieleltä. Olenkin kurtistellut useamman kirjan ajan kulmiani de Luceille jotka tuntuvat joskus olevan kovin kylmiä perheensä kuopusta kohtaan.

Kirjan kokonaisuus on ehkä hitusen sekava, mutta kaikki johtolangat sidotaan lopussa huolellisesti yhteen ja luvassa onkin ehkä sarjan tähän astisista vauhdikkaimpia kohtauksia - kävin lenkkini läpi kuin sumussa, kaikki ajatukseni olivat niin kirjaan keskittyneitä ettei edes minua väsyttänyt. Ja voi pojat, minkälaisen koukun kirjailija heittääkään aivan viimeisessä lauseessa!!  (Melkein aioin käydä klikkaamassa jo Audiblesta seuraavankin kirjan luettavakseni mutta ei makeaa mahan täydeltä...)
"When I'm feeling blue, I think about syanide."
Whole Story Audiobooks, 2013
Kesto: 9h 23min
Lukija: Sophie Aldred

5 kommenttia:

 1. Kuinka monta näitä oikein on? Odotan kolmannen osan suomennosta kovasti. En lue dekkareita, mutta näistä tykkään kovasti. Flaviaan on helppo kiintyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mari, Goodreadsissa taitaa olla nyt 7 kappaletta, sen lisäksi E-kirjana on julkaistu yksi lyhyempi Flavia-tarina joka näyttää kantavan järjestyslukua 6.5. Täytyy siis ruveta vähän hidastelemaan sarjan kanssa...

   Poista
 2. Minäkin tykkään Flaviasta kovasti. Olen lukenut nuo kaksi ensimmäistä suomeksi ja ajattelin jatkaa sarjaa samalla kielellä, mutta... tahti on sen verran hidas ja englanniksi niin monta osaa jo tarjolla. Katsotaan, miten käy. Nyt on sentään sen verran paljon kirjoja lukupinossa, etten ihan heti taida hankkia lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna, nämä äänikirjat ovat kyllä ihania mutta ymmärrän lukupinon paksuudenkin... Itse ajattelin nyt ainakin tovin kärvistellä ja kuunnella jotain muuta, piisaahan noita mainioita kirjoja!

   Poista
 3. Olen kade. Pidän Flaviasta. Odottelen kolmatta suomeksi, täytynee tilata eng, niin saa luettua.

  VastaaPoista